UTB patří mezi 500 nejlepších mladých univerzit světa

Foto: UTB
ZLÍN - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně patří mezi 500 nejlepších mladých univerzit světa. V žebříčku se umístilo ještě dalších šest institucí z Česka, ale pouze jedné patří místo před Baťovou univerzitou.

Zlínský kraj má být na co hrdý. Nabízí totiž mladé, ale zároveň progresivní a kvalitní vysokoškolské vzdělání. To potvrzuje například žebříček: THE Young University Rankings 2023, ve kterém se umístilo 500 nejlepších mladých univerzit světa. A právě Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně v něm má své ctěné místo.

Za mladou univerzitu jsou považovány univerzity do 50 let své existence. Vzhledem k tomu, kolik je na světě těchto mladých univerzit a o jak prestižní žebříček se jedná, je to pro Univerzitu Tomáše Bati poměrně významné,“ myslí si prorektor pro internacionalizaci UTB Marek Kubalčík.

V žebříčku se umístilo také dalších šest českých univerzit, ale pouze jedné patří místo před UTB. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně je zároveň nejmladší ze všech. Kvalitu vzdělávání potvrzuje i žebříček univerzit založených po roce 2000, tzv „millenials“, kde se UTB umístila mezi čtyřicítkou nejlepších na světě. Aby tomu tak bylo i nadále, musí být vedení školy progresivní.


„Aktuálně se připravujeme na výzvu OP JAK, do níž připravujeme jednotlivé projektové žádosti. V rámci výzvy je většinou na jedno IČO jedna výzva, takže půjde o celkem velkou kooperaci fakult a jednotlivých součástí univerzity. To je velké téma, které je před námi. Druhé téma je samozřejmě výstavba nové budovy fakulty technologické,“ uvedl rektor UTB Milan Adámek.

Dalším bodem je rozvoj univerzitního prostředí. A to například vybudováním nového sportoviště, které zde dosud chybí, stejně jako ubytovací kapacity. Univerzita má totiž aktuálně kolem 10 000 studentů, a to nejen z Česka, ale i zahraničí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x