V areálu U Majáku vznikne nové zázemí

V areálu U Majáku vznikne nové zázemí. Foto: majak-zl.cz
ZLÍN – Rekreační areál ve zlínské místní části U Majáku bude zase o něco příjemnějším místem. Vyroste zde nový objekt, který bude sloužit jako zázemí pro pořádání sportovních a společenských akcí.

Do další fáze příprav vstoupil projekt s názvem „Rekreační park Maják“, který by měl být realizován v blízkosti stávající plochy pro hru pétanque mezi komunikací ulice K Majáku a Nad Březinkou. V této době probíhá výběrové řízení na zhotovitele, z něhož vzejde také cenová nabídka. Do výběrového řízení se přihlásilo osm potenciálních zhotovitelů.

Areál nyní slouží jako víceméně jediná veřejná shromažďovací plocha v místní části U Majáku. Lidé zde pořádají společenská setkání jako dětský den, vánoční setkání, lampionový průvod, pouť a další. Rekreační park využívají místní obyvatelé ke každodenní krátkodobé rekreaci a k rekreačnímu sportu,“ popsal nynější stav radní pro oblast komisí místních částí Miroslav Chalánek.

Díky dobré dostupnosti a kvalitnímu umístění areálu uprostřed přírody využívá tento prostor veřejnost i z širšího území. V řešeném areálu se v současné době nachází veřejně přístupné víceúčelové hřiště pro míčové hry a na ně navazující dětské hřiště s pískovištěm a s dřevěnými herními prvky. Rozloha řešeného území je více než půl hektaru.

Z tohoto pohledu areálu citelně chybí zázemí pro pořádání společenských a sportovních akcí a dále víceúčelová zpevněná plocha. Stavba bude sloužit jako zázemí stávajícího rekreačního areálu,“ popisuje Chalánek.

Objekt zázemí rekreačního parku má jednoduchou a přehlednou dispozici, která vychází z potřeb a požadavků místní samosprávy a zástupců města. V jednopodlažním objektu, do kterého je možné vstoupit i z úrovně terénu, se nachází všechny základní funkční místnosti jako sklad zahradní techniky, sklad mobilního vybavení areálu, toalety, výdejna s občerstvením a krytý přístřešek,“ doplnil Bedřich Landsfeld, náměstek pro oblast městské zeleně, která projekt realizuje.

Objekt bude z venkovní strany obložen dřevěným obkladem z modřínových desek, části venkovních stěn budou obloženy pozinkovaným plechem. Součástí stavby jsou rovněž terénní úpravy, zpevněné plochy, přípojka vody a kanalizace, doplnění veřejného osvětlení a sadové úpravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x