V Baťově nemocnici přišla na svět trojčátka! Tři zdravé holčičky dostaly krásná jména

Laktišovi den po porodu. Foto: KNTB
ZLÍN – Hned trojnásobnou radost zažívají manželé Laktišovi ze Zašové, kterým se ve středu 14. prosince narodila trojčátka. Jednalo se o předčasný porod, miminka jsou v inkubátoru, ale zdravá a stabilizovaná.

Manželé Laktišovi ze Zašové na Vsetínsku říkají, že se na trojčátka od začátku těšili. „Nejdřív nám na kontrole řekli, že to budou dvojčata. Pak na další kontrole už přišli s tím, že trojčata. Tak jsem se bál, co nám řeknou na té následující,“ vtipkoval tatínek Michal Laktiš.

Laktišovi mají doma v Zašové ještě dvě další děti, kluky Františka a Jiřího, kteří jsou z prvního manželství Taťány Laktišové. „Jsou už samostatní a na sestřičky se těší. Určitě i rádi pomůžou,“ řekla šťastná maminka trojčátek a dodala: „Přece jen už mám nějaké roky, na druhé straně jsem se i v rizikovém těhotenství cítila dobře, pracovala jsem z domu v podstatě až do nástupu do porodnice. Vybrali jsme si zlínskou porodnici, má skvělé neonatologické centrum a my jsme chtěli mít jistotu, že naše děti budou mít tu nejlepší péči.“

Taťána Laktišová byla od prvních týdnů v péči gynekoložky a vedoucí lékařky Perinatologického centra Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Marcely Henčlové. „Z hlediska porodníků je každé vícečetné těhotenství považováno za rizikové. V tomto případě měla sice maminka rizikovou osobní anamnézu, těhotenství však probíhalo bez problémů. Samotný porod císařským řezem absolvovala ve 34. týdnu v celkové anestezii a naštěstí bez komplikací,“ uvedla lékařka.

Holčičky dostaly od svých rodičů krásná jména – Zara, Tereza a Mia. Všechny tři malé slečny se okamžitě po narození velmi dobře adaptovaly. „Po uložení do inkubátoru jsou miminka stabilizovaná, dobře tolerují mateřské mléko, veškerá vyšetření dopadla na výbornou. Pokud vše půjde dobře, jejich pobyt na jednotce intenzivní péče nebude dlouhý a budou moci být u maminky,“ doplnil primář Novorozeneckého oddělení Baťovy nemocnice Jozef Macko.

Ve zlínské krajské nemocnici se trojčata narodila za posledních deset let devětkrát, z toho troje přišla na svět v roce 2014 a dvoje v roce 2017. Jedna trojčata se zapsala do statistik vedených zlínskými porodníky v letech 2013, 2019, 2020 a nyní i 2022.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x