V Bohuslavicích u Zlína začne v březnu další rekonstrukce. Vyžádá si částečnou dopravní uzavírku

Foto: ŘSZK
BOHUSLAVICE U ZLÍNA – V Bohuslavicích u Zlína začne v polovině března rekonstrukce části průjezdného úseku komunikace II/490. Ředitelství silnic Zlínského kraje za ni zaplatí přes 21 milionů korun. Stavba by měla být ukončena na podzim letošního roku.

Bohuslavice u Zlína představují důležitou silniční trasu, kterou využívají motoristé pro cesty mezi Zlínem a Uherským Hradištěm, Uherským Brodem a Luhačovicemi. Proto do opravy místních komunikací Ředitelství silnic Zlínského kraje v posledních letech investovalo už bezmála 58 milionů korun.

V roce 2014 byl zrekonstruován přes dva kilometry dlouhý úsek silnice směrem na Březnici, v tomtéž roce pak došlo ještě k opravě silnice směrem na Šarovy. O tři roky později se podařilo zrekonstruovat křižovatku v centru Bohuslavic a v letech 2020-2021 byla zrekonstruována část průtahu od centra směrem na Šarovy.

„Jde o důležitou silniční trasu, které dlouhodobě věnujeme zvýšenou pozornost. Přes Bohuslavice denně projede průměrně přes 9 000 vozidel,“ řekl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

V polovině března budou v obci zahájeny další stavební práce, konkrétně půjde o úpravu vozovky silnice II/490 v průjezdním úseku Bohuslavicemi. Začátek úseku bude u dopravní značky „Začátek obce“ ve směru od Zlína, konec úseku bude v místě příčné spáry na konci úpravy křižovatky z roku 2017. Celková délka řešeného úseku je 663 metrů. Součástí stavby bude také stavební úprava dvou mostů.

Stavební práce budou probíhat za částečné dopravní uzavírky po polovinách vozovky s řízením dopravy pomocí světelné signalizace. Pro vozidla o hmotnosti nad 7,5 tuny mimo autobusy a IZS bude stanovena objízdná trasa přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Zlín.

Za letošní dopravní omezení spojená se stavebními pracemi se omlouváme a prosíme řidiče o trpělivost. Je to nezbytná daň za to, abychom měli celou tuto trasu i do budoucna v dobrém stavu,“ dodal Bronislav Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x