V Jaroslavicích v noci hořel rodinný dům. Jak k požáru došlo, se zatím neví

Foto: HZS ZK
ZLÍN – V pondělí krátce po půlnoci došlo ve Zlíně v místní části Jaroslavice v ulici U Potoka k požáru rodinného domu. V zasaženém objektu se naštěstí nikdo nenacházel.

Svědek nám v 0:53 hodin sdělil, že vidí plameny kolem domu. Operační důstojník hasičů vyhlásil 4 jednotkám požární poplach,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Hasiči následně průzkumem zjistili, že hoří přístřešek, pod kterým bylo uskladněno dřevo, a od něj se požár šířil na střechu domu.

Za asistence Policie České republiky jsme provedli násilný vstup do domu, abychom prověřili zdravotní stav obyvatel domu. V domě jsme ale žádné osoby nenalezli,“ pokračoval Žemlička.

Hasební práce hasiči prováděli v dýchacích přístrojích se čtyřmi proudy vody. „K hašení podkroví jsme využili i speciální hasicí zařízení CCS COBRA. Po lokalizaci požáru jsme s termokamerou kontrolovali teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření, která jsme po odkrytí podhledů či střešního pláště dohašovali,“ upřesnil mluvčí hasičů.

Vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií rozhodl, že ohledání místa požáru bude provedeno dnes v dopoledních hodinách. Výše škody a příčina vzniku požáru zatím nebyly určeny.

Na místě zůstává na dohlídku hlídka policie a jednotka SDH Statutárního města Zlín-Prštné,“ uzavřel Roman Žemlička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x