V Klečůvce vzniklo zázemí pro konání kulturních akcí

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN-KLEČŮVKA - V srdci Klečůvky vzniklo místo pro setkávání obyvatel a pořádání kulturně - společenských akcí. Takové zázemí, které doposud místním chybělo, se podařilo vybudovat v rámci investiční akce – Úprava prostoru severně za obchodem ve Zlíně – Klečůvce. V listopadu město dokončilo její I. etapu, serveru Zlin.cz to oznámila za zlínskou radnici Irena Orságová.

Návrh investičního záměru, předloženého obyvateli Klečůvky, byl rozdělen do dvou stavebních etap. V rámci první etapy vzniklo dlážděné venkovní zázemí s terasovitým posezením, které bude sloužit pro pořádání akcí a setkávání místních obyvatel. Druhá etapa pamatuje na výměnu zastaralého zastávkového přístřešku, předláždění navazujícího chodníku, výsadbu zeleně i založení trávníku. Již v první etapě byla vysazena kavkazská jedle, která bude sloužit také jako živý vánoční strom.

„Investice do první dokončené etapy stavby – Úprava prostoru severně za obchodem ve Zlíně – Klečůvce činila 1 248 tisíc korun. V druhé etapě stavby město počítá s investicí 436 tisíc korun. Práce na druhé etapě budou zahájeny během měsíce dubna s tím, že finální dokončení úprav veřejného prostoru je stanoveno do konce května,“ sdělil náměstek primátora města Zlína Bedřich Landsfeld.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x