V krajské nemocnici najdete inovativní kojící a přebalovací box 

Ve spolupráci s KNTB vznikl inovativní kojící a přebalovací box. Foto: KNTB
ZLÍN - České studio Archetypo představilo již v roce 2022 jedinečné řešení pro maminky s dětmi – inovativní přebalovací a kojící box NOOK MAMA, který umožňuje diskrétní péči o miminko ve veřejném prostoru. To vše v soukromí a pohodlí. Ve spolupráci s KNTB, konkrétně s Novorozeneckým a Gynekologicko-porodnickým oddělením, kde je box v prostorách u ambulancí umístěný, nyní přišlo studio s dalšími vylepšeními, která uplatnilo ve vývoji nové modelové řady – NOOK MAMA Mark 2.

„Naše nemocnice se ráda stala prvním místem pro moderní přebalovací a kojící box Studia Archetypo. Kojení na veřejnosti je často diskutováno a mnohé maminky vítají prostor, kde mají s dítětem trochu soukromí,“ uvádí MUDr. Jozef Macko, Ph.D., primář Novorozeneckého oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení KNTB.

„NOOK MAMA box je velkým přínosem pro naše oddělení. Maminky ho hodně využívají a velmi kladně hodnotí, že tady mohou komfortně a diskrétně nakojit i přebalit své děti. Box pro ně zajišťuje soukromí, což nám předtím v čekárně u ambulancí chybělo,” dodala Bc. Ivana Cvičková.

„Umístění NOOK MAMA Mark 1 ve zlínské krajské nemocnici jsme vnímali jako velký krok a zároveň jakousi zátěžovou zkoušku, která měla funkčnost našeho řešení ověřit v praxi. Díky hodnotným podnětům od personálu nemocnice i maminek, jež náš kojící a přebalovací box využívaly, jsme dostali skvělou příležitost přizpůsobit výrobek jejich potřebám ještě více. Společně s KNTB jsme tak začali vyvíjet mladšího bratra NOOK MAMA – model Mark 2,” říká Filip Markytán ze studia Archetypo.

Nové řešení a design věnuje pozornost vnitřnímu prostoru boxu. Plocha přebalovacího pultu, sedák kojícího křesla i všechny vnitřní stěny jsou nyní opatřené čalouněním z hygienické koženky. Změnou prošel i materiál nosných stěn, kdy využívá kvalitní LTD desky s volitelným dekorem lamina.

NOOK MAMA Mark 2 je celkově méně náročný na údržbu, zaručuje odolnost a poskytuje optimální řešení vhodné k umístění do jakýchkoliv veřejných prostor s vysokým vytížením i přísnými nároky na hygienu.

Zdroj: KNTB

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x