V Krajské nemocnici Tomáše Bati na Štědrý den prožívali krásné chvilky i těžké úrazy

foto: KNTB
ZLÍN – V Krajské nemocnici Tomáše Bati na Vánoce prožívali jak radostné chvilky, tak kruté úrazy. Nejvíce pacientů zavítalo na dětskou pohotovost. Nejčastější problémy se týkaly viróz a chřipky.

Lékaři z Krajské nemocnice Tomáše Bati mají plné ruce práce nejen přes rok, ale také přes vánoční svátky. Na Štědrý den do nemocnice dorazili pacienti s mnoha úrazy a nemocemi, ale objevily se i radostné chvilky.

Tím nejkrásnějším vánočním dárkem se stala holčička Rozálie, která se na Štědrý den narodila. Byla jediným miminkem, které v sobotu v krajské nemocnici přišlo na svět. Porodníci tak konstatovali, že měli klidnou službu.

Pokud se ovšem jedná o pohotovosti, tam už tolik klidný den lékaři neměli. Na ORL ambulanci zavítalo hned 36 příchozích. S nejčastěji zmiňovaným vánočním problémem, tedy kapří kostí v krku, přišli dva pacienti. Zbylé případy se podle tiskové mluvčí KNTB Dany Lipovské týkaly nejčastěji viróz, angín a bolestí uší.

Na interní pohotovosti potom ošetřili 34 pacientů. Ti trpěli hlavně dušnostmi, bolestí na hrudi, nebo přišli kvůli problémům ohledně diabetes.

Široké spektrum problémů lékaři řešili na traumatologické a chirurgické ambulanci. Na Štědrý den přišlo celkem 56 lidí převážně s úrazy z domácnosti. Zdravotníci museli řešit také jeden úraz na cirkulárce. Zbylí pacienti na ambulanci zavítali hlavně kvůli úrazům v opilosti, bolesti břicha nebo urologickým potížím.

Nejvíce pacientů ovšem přišlo na dětskou pohotovost. Lékaři tak ošetřili celkem 69 dětí. Nejčastějším problémem byla viróza, chřipka a respirační onemocnění. Dvě děti potom musely být hospitalizovány.

 „Na dětském oddělení momentálně máme šest dětí s respiračním infektem, z toho jedno je na jednotce intenzivní péče,“ uvedla Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x