V lednu bude MHD ve Zlíně a Otrokovicích jezdit podle letních řádů

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Městská hromadná doprava ve Zlíně a Otrokovicích bude kvůli pandemii koronaviru v lednu opět fungovat v omezeném režimu podle letního jízdního řádu. Bude platit od 4. ledna do odvolání, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Letní jízdní řády představují snížení přepravní kapacity MHD asi o deset procent. „Dopravní společnost Zlín – Otrokovice tak reaguje na předpokládané snížení poptávky po hromadné dopravě z důvodu převažující distanční výuky ve školách a menšího pohybu osob v důsledku uzavření většiny obchodů. Řada zaměstnanců rovněž vykonává svou práci online z domova a nedojíždí na pracoviště,“ uvedl Melzer.

Vozidla MHD budou jezdit podle sloupce odjezdů, který je v zastávkových jízdních řádech nadepsán jako „Pracovní dny L a Z“. Příslušné omezení bude zavedené i do elektronických jízdních řádů a informačních systémů. „Dopravní společnost upozorní na platnost letních jízdních řádů na elektronických informačních panelech na významných zastávkách,“ řekl Melzer.

O víkendech zůstane provoz MHD beze změny, trolejbusy a autobusy budou jezdit podle standardních jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky. „Protože do škol budou dojíždět prvňáci a druháci, nad rozsah letních jízdních řádů vypravíme v pracovních dnech některé školní spoje, aby byla zajištěna dopravní obslužnost základních škol M. Alše a Dřevnická ve Zlíně, Trávníky v Otrokovicích a také ZŠ Želechovice nad Dřevnicí,“ upřesnil vedoucí dispečer podniku Jan Tesař.

Pracoviště předprodejů jízdenek zůstanou otevřená bez omezení jako v běžných pracovních dnech. „Kromě toho podnik kvůli zvýšení bezpečnosti pokračuje v intenzivním dezinfikování vozidel. Při návratu do vozovny se otírají dezinfekčním prostředkem všechna madla a dotykové plochy. Jednou týdně projde každé vozidlo kompletní ozonizací interiéru,“ doplnil Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x