V Lužkovicích vznikne moderní občanské centrum. Rekonstrukce budovy začne v říjnu

Foto: Město Zlín
ZLÍN – V průběhu října začne v Lužkovicích rekonstrukce budovy, ve které vznikne moderní občanské centrum. Stavební práce v budově, v níž v současné době sídlí kancelář místní části a klub seniorů, vyjdou na 17,5 milionu korun. Hotovo by mělo být v prosinci 2025.

„Výbornou zprávou je, že se projekt aktuálně posunul do realizační fáze a očekávané proměně zastaralého objektu z roku 1950 už nic nestojí v cestě. Multifunkční občanské centrum v Lužkovicích velmi chybí, proto jsme v roce 2021 zakoupili budovu do vlastnictví města a intenzivně pracovali na přípravách rekonstrukce,“ uvedl Tomáš Krajíček, neuvolněný člen Rady města Zlína a jednatel společnosti Nemovitosti města Zlína.

V zrekonstruovaném objektu, který byl zpočátku využíván jako pohostinství, vznikne kromě nové kanceláře místní části, zasedací místnosti a zázemí pro seniory a pracovníka údržby, také společenský sál s kuchyňkou. Obyvatelům Lužkovic bude sloužit coby místo setkávání a pořádání kulturních a společenských akcí.

Rekonstrukce si vyžádá částečnou demolici objektu, přičemž v rámci stavebních úprav bude provedena nová výstavba sálu, nové stropní konstrukce, nové železobetonové vnitřní schodiště, nová střešní konstrukce včetně střešní krytiny, kontaktní zateplovací systém a rovněž dojde ke zpevnění plochy v okolí budovy,“ informovalo město Zlín na svém webu.

Za budovou je navrženo umístění typového ocelového zahradního domku, který nebude vytápěný a poslouží coby sklad zahradního nářadí. V rámci stavebních úprav dojde také ke změně dispozice objektu. Umístění vstupu zůstane zachováno, ale nově je objekt navržen jako bezbariérový, budou tedy zrušeny stávající schody u vstupu.

Kancelář místní části a klub seniorů bude po dobu rekonstrukce fungovat v náhradních prostorách v nedaleké hasičské zbrojnice, Na Gruntech 117,“ uvedla zlínská radnice.

Město Zlín budovu Na Gruntech 29 v Lužkovicích zakoupilo za cenu 7,1 milionu korun.