V neděli derby Slovácka se Zlínem. Pro Pavla Vrbu premiérové

Trenér Zlína Pavel Vrba. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - V neděli se hraje pro mnohé zápas roku, tedy možná lépe řečeno pololetí. Fotbalisté Zlína jedou o pár kilometrů jihozápadním směrem bojovat o tolik ceněné body. V neděli v 15.00 hrají v Uherském Hradišti, kde je doma Slovácko. Trenér Zlína Pavel Vrba zažije specifický duel poprvé.

Zažil jste moře velkých utkání, derby ale zase tolikrát ne, copak víte o tomto?

Hodně se tom mluví, mediálně sleduje, je mi jasné, že tenhle zápas budí emoce na obou stranách, prostě derby se vším všudy. Více vím z vyprávění než z vlastní zkušenosti, tak si to teď zažiju naostro. Těším se.

Soupeř je těžký, je to tak?

Pochopitelně, vnímám tedy derby jako těžký ligový zápas s velmi kvalitním mužstvem. To navíc hraje doma, má výhodu domácího prostředí, ale jak se správně říká, derby nemá favorita. Věřím, že bude výjimečná atmosféra, to k tomu patří. Slovácko je opravdu dobré mužstvo, zkušené, otřískané pohárovou Evropou.

Jak vnímáte kolegu a soka, trenéra domácích Martina Svědíka?

Samozřejmě jako velmi úspěšného, náročného a kvalitního trenéra. Občas problesknou informace o zájmu z věhlasnějších adres, to mluví samo za sebe.

Herní projev vašeho týmu se zlepšuje, ale…

…ale body přibývají po jednom, to je strašně málo v situaci, v níž jsme. Hráli jsme sedmkrát, prohráli jen dvakrát, čtyřikrát remízovali a na můj vkus hodně často jsme byli blíž k výhře, o niž jsme pak přišli, to je cítit a prostě potřebujeme urvat tři body.

Což se může povést, proč ne. Nechystáte před derby rotace v sestavě?

Samozřejmě vnímáme, kde jsme v tabulce, přesto se dá říci, že radikální změny v sestavě nenastanou ani v neděli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x