V Otrokovicích mají první veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily. Kde ji najdete?

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – S rostoucím zájmem o elektromobily postupně přibývají také veřejné dobíjecí stanice. Jednu takovou mohou nově využívat řidiči v Otrokovicích, a to na parkovišti u prodejny Lidl.

Nabíjecí stanice Terra s výkonem 50 kW je určena pro pohodlné nabíjení všech typů elektrických vozidel. Nabíjení je možné během celého dne po dobu maximálně 90 minut (DC) nebo 240 minut (AC). Proces nabíjení se automaticky ukončí po uplynutí maximálního času dobíjení. Nabíjet se však může opakovaně.

V současné době je možné využít dva způsoby, jak za dobití elektromobilu zaplatit. První možností je jednorázové dobití bez nutnosti registrace.Po načtení QR kódu je zákazník odkázán na webovou stránku, kde po vyplnění e-mailové adresy a údajů k platební kartě může dobíjet za ten den nejvýhodnější cenu za kWh dobíjení,“ popsala tisková mluvčí společnosti Lidl Iveta Barabášová.

Druhou možností je dobití elektromobilu přes roamingové partnery, jako je např. E.ON drive nebo PRE. Začátkem roku 2024 pak společnost Lidl nabídne ještě třetí způsob platby, a to přes aplikaci Lidl Plus.

Díky aplikaci bude mít zákazník k dispozici přehled všech našich dobíjecích stanic společně s informací o obsazenosti, bude mít možnost nahlížet do historie dobíjecích cyklů a stahovat si vyúčtování,“ doplnila Iveta Barabášová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x