V Otrokovicích pokračují opravy chodníků a další úpravy

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - I během koronavirové pandemie pokračují v Otrokovicích opravy vozovek menšího rozsahu, rekonstrukce chodníků nebo nové oplocení hřbitova. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Za restaurací Habana v ulici Hložkova byla nedávno opravena část krajnice vozovky. V listopadu byla dokončena rekonstrukce chodníku v ulici  Bří Mrštíků v Kvítkovicích v hodnotě 240 tisíc korun, před několika týdny pak rekonstrukce chodníku u mateřské školy v ulici Zahradní za 230 tisíc korun. „U těchto chodníků se jednalo o kompletní rekonstrukci zahrnující podkladovou vrstvu, zámkovou dlažbu a osázení novými obrubníky,“ uvedl Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice. Dodal, že v místě vstupů byl chodník upraven tak, aby co nejvíc umožňoval bezbariérový přístup.

Dokončena byla také část chodníku v ulici Svobodova naproti parkoviště u Billy. „V současné době probíhá oprava chodníku v ulici Bartošova v Kvítkovicích,“ uvedl Erik Štábl z odboru rozvoje města s tím, že ještě v letošním roce bude dokončena I. etapa opravovaného úseku podél hlavní silnice. Nově opravený chodník bude přímo navazovat na plánovanou rekonstrukci přechodu pro chodce přes ulici Bartošova, která bude realizována v první polovině příštího roku.

Pracuje se i na místním hřbitově. Kvítkovický hřbitov má z letošního roku upravenou vstupní část. „Dále se uskutečnila renovace oplocení v přední části a právě probíhá stavba nového oplocení směrem ke Kvítkovicím v rámci rozšíření hřbitova,“ upřesnil Vladimír Plšek a dodal, že úpravy stále nejsou u konce. V souvislosti s novým oplocením se budou v rozšířené části budovat chodníky a rovněž je na příští rok je plánována rekonstrukce a rozšíření parkoviště před hřbitovem.

„S opravami chodníků postupujeme systematicky podle zpracovaného plánu obnovy majetku a budeme v nich pokračovat i v následujícím roce,“ uvedla závěrem starostka města Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x