V Otrokovicích schválili strategický plán rozvoje sportu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Otrokovičtí zastupitelé schválili dokument Strategický plán rozvoje sportu pro město Otrokovice do roku 2030, jehož cílem je specifikovat další rozvoj sportovní infrastruktury, financování sportovních aktivit a jakými dalšími způsoby lze podporovat sport ve městě. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Pastuszková.

Dokument byl v průběhu tvorby opakovaně projednáván s odborem školství a kultury, odborem ekonomickým a členy komise mládeže a sportu. Na základě jejich připomínek byl upravován a aktualizován tak, aby navrhované části byly uskutečnitelné. Dále byli zpracovatelem oslovováni jednotliví sportovní aktéři na území města, se kterými vedl pohovory a zjišťoval nezávislé názory. Jeho konečné znění postoupila komise mládeže a sportu k veřejnému projednání, které se uskutečnilo v září letošního roku v Otrokovické Besedě za účasti zástupců sportovních spolků a oddílů a také široké veřejnosti. Strategický plán rozvoje byl rovněž projednán Radou města Otrokovice na svém listopadovém jednání.

„Bez sportovního dění si Otrokovice ani neumím představit. Máme tady různé druhy sportovišť, mnoho klubů a spolků, pořádá se tady celá řada vyhlášených sportovních soutěží, ale je třeba myslet i na ty, kteří sportují bez nutnosti organizace a jen tak si zajedou zaběhat, zajezdit na in-line bruslích či na kole. A právě toto všechno jsme se snažili v dokumentu obsáhnout. V návrhové části jsou stanoveny priority rozvoje sportu ve městě, hlavní rozvojové lokality a označeny prioritní oblasti. Proto jsem rád, že plán rozvoje sportu byl členy zastupitelstva schválen,“ uvedl Petr Ťopek, místostarosta Otrokovic, který má v gesci sportovní oblast.

S dokumentem se může veřejnost seznámit na hlavní straně webových stránek města Otrokovice pod záložkou Strategický plán rozvoje sportu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x