V Otrokovicích se po 22 letech rozšířila trolejbusová síť. Přibyly i dva nové bateriové trolejbusy

Foto: televize TVS
OTROKOVICE – Po dlouhých 22 letech se v Otrokovicích rozšířila trolejová síť, a to o zhruba 950 metrů. Do provozu byly nasazeny také dva nové bateriové vozy, které mají hned několik benefitů.

Výsledkem prací, které realizovala v prvním čtvrtletí roku 2022 Dopravní společnost Zlín – Otrokovice, je nový úsek trolejového vedení o délce zhruba 950 metrů v ulicích Osvobození a Komenského v Otrokovicích. Díky tomu mohou nyní trolejbusy jezdit až na Štěrkoviště.

Právě na této dříve autobusové lince č. 55 se od začátku července, kdy vstoupila v platnost změna jízdních řádů, začal kromě autobusů pravidelně objevovat také bateriový trolejbus.


„Pro město Otrokovice i pro občany města je tato investice ze strany DSZO velmi významná, a to zejména z hlediska ekologického. U nás už celou řadu let jezdí plně elektrický elektrobus, teď přibydou dva nové elektrické trolejbusy, které výrazně sníží emisní zátěž výfukových plynů. Sníží se také významně hluk, které elektrovozy neprodukují,“ uvedl místostarosta Otrokovic Ondřej Wilczynki.

Počet bateriových trolejbusů by se měl na lince č. 55 v blízké době ještě zvýšit. „Do konce roku by měla celou síť v Otrokovicích posílit nová měnírna a do konce února roku 2023 by nám měly přijít čtyři nové bateriové trolejbusy, které máme objednány. Ty budou z poloviny jezdit právě v Otrokovicích,“ prozradil ředitel DSZO Josef Kocháň.


Výstavba nového trolejového vedení vyšla na 10,7 milionu korun. V budoucnu je v plánu také prodloužení trolejí v úseku od sokolovny v Komenského ulici až po zastávku Nadjezd.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x