V Otrokovicích si lidé mohou i letos připomenout Den Země, jen trochu neobvykle

Ilustrační foto
OTROKOVICE - I přes protipandemická opatření se v Otrokovicích koná tradiční Den Země. Má jen trochu neobvyklou podobu, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Pracovníci DDM Sluníčko připravili stezku, kterou si mohou zájemci projít na Středu a na Baťově v Otrokovicích a také v Tlumačově. Start stezky je vždy umístěn přímo ve střediscích Trávníky, Tlumačov a centru volného času na Baťově. Letos si v Otrokovicích zkrátka připomenou Den Země jiným způsobem, než bývá zvykem.

Stezka je již k dispozici, a to do 29. dubna do 15.00 hodin. „Účastníci se mohou těšit na stanoviště zaměřená na podporu a ochranu životního prostředí. Dozvít se spoustu zajímavostí. Připraveny budou i drobné úkoly,“ vyjmenovala Jana Bárová z DDM Sluníčko.

Kartičky na stezku budou k dispozici ve střediscích u startu a také si je lidé mohou stáhnout na Facebooku a webových stránkách DDM Sluníčko. „Vyplněné kartičky pak mohou vhazovat do poštovních schránek ve střediscích DDM Sluníčko nebo vyfotit a zaslat na email barova@ddmslunicko.cz. Z odevzdaných kartiček vylosujeme výherce a ty následně odměníme,“ dodala Jana Bárová.

Ve čtvrtek 22. dubna přímo na Den Země naplánovalo DDM Sluníčko úklid Otrokovic. „V době od 15.00 do 15.30 u fontány v parku u polikliniky a u fontány v parku u Společenského domu budou čekat pracovníci DDM Sluníčko, kteří účastníkům vydají úklidové prostředky (pytle a rukavice) a sdělí další instrukce. Úklid bude končit v 17.00 hodin. Snad se nám podaří vyčistit alespoň některé lokality,“ uzavřela organizátorka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x