V Otrokovicích začala velká rekonstrukce autobusového nádraží. Kdy bude hotovo?

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Vytvoření moderního zázemí a celková revitalizace prostor. To jsou hlavní cíle rekonstrukce autobusového nádraží na Baťově, která byla oficiálně zahájena v úterý 10. května. Stavební práce, které si vyžádají 15 milionů korun, by měly být hotové ještě letos v září.

Autobusové nádraží je důležitou stavbou nejen pro Otrokovice, ale i pro celou spádovou oblast a okolní obce, ze kterých lidé denně cestují za prací, vzděláním i zábavou. Revitalizace celého prostoru má přinést zejména zvýšení bezpečnosti a kvality cestování.

Stávající situace neumožňovala bezpečný přestup mezi individuální a hromadnou dopravou. Navíc stav povrchů byl za hranou životnosti. Zejména lidé se sníženou schopnosti pohybu zde měli velmi obtížné podmínky. Zcela chyběly prvky pro imobilní a slabozraké občany,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Využívání hromadné dopravy je efektivní i ekologické. K jejímu širšímu využívání má v Otrokovicích pomoci zlepšení atraktivity. „Pro dobrý komfort cestujících je důležité obsazení linek kvalitními vozy, ale i vytvoření odpovídajícího zázemí v místech, které slouží jako přestupní dopravní terminály. Věřím, že v Otrokovicích k takovému spojení dojde,“ dodala starostka Hana Večerková.

Projekt zahrnuje rekonstrukci komunikací a zastávek, navýšení kapacity parkovacích míst, rekonstrukci chodníků s doplněním nástupišť a materiálové sjednocení. Nově bude vybudován objekt veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče MHD.

Otrokovice také po letech získají veřejné WC na Baťově, které zde zatím chybělo. Novinkou bude rovněž zastávka MHD, kam budou zajíždět autobusy DSZO obsluhující v pravidelných intervalech Baťov, jako je linka 55 a 70.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x