V PSG aréně se otevřelo velkokapacitní očkovací centrum

ZLÍN – Od pondělí 26. dubna funguje ve zlínské PSG aréně nové, velkokapacitní očkovací centrum. Postupně by se zde mělo očkovat až 1200 lidí za den. Centrum je v provozu 12 hodin denně 7 dní v týdnu.

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se kvůli očkování proti covidu-19 potýkala s nedostačujícími kapacitami a problémy s parkováním. Proto vzniklo nové, velkokapacitní centrum v PSG aréně, kam se očkování přesunulo. Provoz zde byl zahájen v pondělí 26. dubna bez komplikací.

Hned v pondělí ráno navštívil PSG arénu hejtman Zlínského kraje Radim Holiš v doprovodu náměstkyně Olgy Sehnalové, která je zodpovědná za oblast zdravotnictví. „Tým Krajské nemocnice Tomáše Bati odvedl kus práce na zprovoznění očkovacího centra. Věřím, že větší prostory ocení jak zdravotníci a personál nemocnice, tak občané, kteří se sem půjdou naočkovat,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Registrace k očkování probíhá prostřednictvím centrálního rezervačního systému na stránkách Ministerstva zdravotnictví. „Chtěl bych pacienty poprosit, aby rezervační systém respektovali a nechodili sem bez rezervace. Po registraci v systému dostanou PIN 2, na základě kterého obdrží rezervaci na našem očkovacím místě na přesný termín a přesný čas. Očkování pomáhá zvládnout pandemii, proto bych chtěl všechny vyzvat, aby se nechali očkovat,“ informoval Michal Pisár, primář Urgentního příjmu KNTB ve Zlíně.

Jak celý očkovací proces v PSG aréně probíhá a na co byste neměli zapomenout, se dozvíte ve videoreportáži.

Čekání na očkovací dávku nebo povinnou dobu po její aplikaci si můžete zpříjemnit připojením k bezplatné free WiFi od společnosti AVONET, která pravidelně zajišťuje vysokorychlostní připojení také při hokejových utkáních Beranů Zlín. Přímo pro potřeby očkování je vyhrazena samostatná vysokorychlostní linka, která je navíc zálohována druhou nezávislou linkou, aby bylo internetové připojení návštěvníkům k dispozici za všech okolností po celý den.

O chod centra se stará asi dvacet lidí od administrátorů, zdravotních sester až po lékaře. A to jak z Baťovy nemocnice, škol, tak ostatních zdravotnických zařízení.

Další velkokapacitní očkovací centra fungují také na kroměřížském Výstavišti a ve vsetínské víceúčelové hale Na Lapači. Celkem je ve Zlínském kraji v provozu 8 očkovacích míst. Během května a června očekává kraj větší dodávky vakcín.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x