V Uherském Hradišti vyroste nový zimní stadion

V Uherském Hradišti vyroste nový zimní stadion.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Starý zimní stadion v Uherském Hradišti nahradí nový, moderní se dvěma ledovými plochami. Takovou variantu investičního záměru schválila rada města a uložila odboru investic, aby podnikl první kroky k realizaci.

Starý zimní stadion v Uherském Hradišti pomalu dosluhuje. Na hranici životnosti je například střecha. Město tak opakovaně uvažovalo o dalším postupu a jelikož se bude jednat o velmi nákladnou akci, nechalo nejprve prověřit možnosti a zhodnotit jejich výhody či negativa.

Rada města posoudila varianty možného rešení stávajícího technického stavu zimního stadionu a vybrala variantu s výstavbou nového stadionu se dvěma kluzišti a diváckým zázemím. Reagujeme tak hlavně na špatný stav střechy a špatné energetické možnosti stávajícího stadionu,“ uvedl starosta města

Stadion v době svého postavení počítal s daleko větším množstvím diváků. Tenkrát aktuální technologie jsou dnes už navíc zastaralé. Cílem výstavby nového zimního stadionu je postavit energeticky úspornější objekt, který v konečném důsledku umožní snížení provozních nákladů.

Pořizovací náklady jsou momentálně vyčísleny na 188 milionů bez DPH. Máme ambici ucházet se o možnou dotaci pravděpodobně od Národní sportovní agentury, která má pro projekty tohoto typu své výzvy,“ dodal Blaha.

Rada města rozhodla o intenzivním zpracování podkladů pro vypsání veřejné zakázky formou Designe & Build, kdy vítězný uchazeč zpracovává vše od projektové dokumentace až po samotnou realizaci. Podklady pro veřejnou zakázku tak musí být velmi pečlivé a detailní. K hotovému stadionu město čeká ještě dlouhá cesta. Jeho řešení je současné době ve fázi studie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x