V Uherskohradišťské nemocnici vznikne detašované pracoviště onkologického centra KNTB

Onkologie Uherskohradišťské nemocnice. Foto: KNTB
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Onkologičtí pacienti z Uherského Hradiště a okolí už nebudou muset dojíždět za centrovou léčbou do Zlína nebo do Brna. Nejmodernější typ léčby dostanou přímo v místě onkologické ambulance v Uherskohradišťské nemocnici, kde Komplexní onkologické centrum zlínské Krajské nemocnice T. Bati zřídí nové detašované pracoviště.

Komplexní onkologické centrum Krajské nemocnice T. Bati se stará o onkologické pacienty z celého Zlínského kraje. Svá detašovaná pracoviště má již několik let v okolních nemocnicích, konkrétně v Kroměřížské a Vsetínské nemocnici. Nyní k nim od 2. května přibude i Uherskohradišťská nemocnice.

Vybudováním detašovaného pracoviště Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice T. Bati Zlín zajistíme snazší dostupnost a komfort pro onkologické pacienty z našeho regionu. Péče bude poskytována v prostorách plicního pavilonu na místě stávající onkologické ambulance a stacionáře,“ sdělil ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Jsme rádi, že můžeme rozšířit centrovou léčbu bez dlouhého dojíždění i pro onkologické pacienty z Uherského Hradiště a okolí. Bude to pro ně a jejich rodiny mnohem pohodlnější. Pacienti určitě uvítají i rozšíření ordinační doby,“ uvedla primářka Onkologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati Markéta Pospíšková.

Onkologická ambulance bude fungovat v Uherskohradišťské nemocnici ve stejných prostorách jako doposud s rozšířenou ordinační dobou od 7:00 do 15:30 hodin. Změnou bude kromě rozšíření léčby také přítomnost lékařů a sester z Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->