V úterý budou na festivalu koncertovat Adam Mišík a Lenny

Nejen Lenny se zítra objeví na Zlín Film Festivalu. Foto: Lenny music
ZLÍN – Předposlední den se na Zlín Film Festivalu mohou návštěvníci těšit na koncerty Českého rozhlasu. Vystoupí na nich Adam Mišík s kapelou a zpěvačka Lenny, vše zakončí diskotéka s Martinem Hrdinkou. Výtvarná soutěž pro děti se zrakovým postižením Radost tvořit vyhlásí vítěze letošního ročníku. Letní kino hraje americkou komedii Palm Springs. V programu Film Industry pokračuje druhým dnem konferenční blok Děti bez hranic.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI ŠESTÉHO DNE:

Koncert Českého rozhlasu, náměstí Míru:

– 17:00 hodin – Adam Mišík s kapelou

– 19:00 hodin – Lenny

– 20:00 hodin – diskotéka s Martinem Hrdinkou

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Spaceboy (režie: Olivier Pairoux, Belgie, 2020, 100 min.), Golden Apple Cinema, sál 1, 15:00 hodin – Nadaný jedenáctiletý chlapec Jim se má s novou spolužačkou Emmou zúčastnit soutěže mladých vědců. Jim se snaží Emmu přesvědčit, aby spolu tajně zkonstruovali opravdový plynový balón.

Nahuel a kouzelná kniha (režie: Germán Acuña, Brazílie, Chile, 2020, 98 min.), Golden Apple Cinema, sál 2, 15:30 hodin – Přes hluboký strach z moře žije Nahuel se svým otcem v rybářském městě. Jednoho dne najde kouzelnou knihu, která se zdá být řešením jeho problému. Knihu chce ale získat temný čaroděj, který lapí Nahuelova otce.

Sousedé (režie: Mano Khalil, Švýcarsko, 2021, 124 min.), Golden Apple Cinema, sál 3, 18:30 hodin – Začátkem 80. let jde malý Sero ze syrské příhraniční vesničky do první třídy. Je svědkem toho, jak dospělé kolem něj stále více drtí nacionalistický despotismus a násilí. Sero má ale v hlavě zmatek, protože jeho dlouholetými sousedy jsou členové jedné laskavé židovské rodiny.

Na vodě (režie: Peeter Simm, Estonsko, 2020, 106 min.), Golden Apple Cinema, sál 3,

16:00 hodin – Citlivému teenagerovi Andresovi se dostává ze strany jeho rodičů v unylém sovětském městečku na území Estonska přísné výchovy. Ve škole je šikanován. Jediným únikem od starostí je tak Andresovi rybaření na jezeře…

PROGRAM NA TÉMA LITERATURA VE FILMU:

Literatura ve filmu – interaktivní výstava, venkovní výstava, náměstí Míru – Slavné knižní předlohy a filmové adaptace. Interaktivní panely k tématu Literatura ve filmu.

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

Palm Springs (USA, 2020, 87 min.),náměstí T. G. Masaryka, 20:00 hodinBezstarostný pohodář Nyles se na opulentní kalifornské svatbě kouše nudou. Stejně jako nevázaná a mírně cynická sestra nevěsty Sarah. Když spolu uvíznou v časové smyčce a prožívají ten samý svatební den znovu a znovu, hledají způsoby, jak se zabavit, nebo alespoň nezbláznit. Do letního kina je letos vstup zdarma.

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Setkání a komentovaná prohlídka s autorem výstavy Pavel Preisner – Krása bude divná nebo nebude vůbec, Galerie Václava Chada, 17:00 hodin – Díla bez názvů představují převážně bílou a černou sérii maleb s barevnými prvky lidských a zvířecích koster, nebo jen jejich fragmentů. Pavel Preisner není jen malíř, ale i básník. Přímo k vybraným malbám vytvořil i krátké literární dílo Krása bude divná nebo nebude vůbec, podle něhož také nese výstava svůj název. Výstava potrvá do 24. září.

Slavnostní vyhlášení vítězů Radost tvořit – Výlet do fantazie, Interhotel Moskva, 13:00 hodin – Mezinárodní výtvarná soutěž dětí a mládeže se zrakovým postižením je již 23 let pevnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu.

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, náměstí Míru, 15:00 hodin – Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně, v níž probíhají talk-show Vladimíra Kroce. Hostem je Milan Cais.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, 16:30 hodin – Moderovaná autogramiáda festivalových tváří: Kristýna Janáčková.

Červený koberec, Kongresové centrum, nádvoří, 18:00 hodin – Setkání hvězd ZFF s veřejností: Naďa Konvalinková, Bára Seidlová, Kristýna Janáčková, Miluše Šplechtová, Jan Hrušínský, delegace k filmům Spaceboy a Francisca.

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Park Komenského:

– Dům České televize, 10:00-19:00 hodin – Na podiu se každý den můžete setkat s moderátory a herci z pořadů ČT :D. 11:00 Cvičky pana Hudbičky, 15:00 Pohádky a MALÉhry – Čtení pohádek v podání trojice hereček, 18:50 Čtení z knížky a další.

– Vystoupení spolku ZUŠKA? ZUŠKA!, 16:00-18:00 hodin – ZUŠ Luhačovice – kapela Black Lane, ZUŠ Luhačovice – pěvecký sbor, ZUŠ Zlín – saxofony

Fatra, 14:00-19:00 hodin – Pro děti máme připraveny nafukovací hračky do bazénu, do vany i do bytu. Zahrát si mohou jednoduché hry a třeba i vyhrát nějakou odměnu. 

Sad Svobody:

– Letem animovaným světem, zámek, 14:00-18:00 hodin – Průchozí dílna s možností vyzkoušet si řadu animačních technik (pixilaci, kreslenou animaci, flipbooky) a vytvořit si vlastní animovaný film.

– Zóna kouzel, 14:00-19:00 hodin – Celotýdenní program k 20. výročí první filmové adaptace knihy o Harry Potterovi.

– Škola čar a kouzel ve Zlíně, 14:00-19:00 hodin – Probádejte magický svět bublajících kotlíků, astronomie či bylinkářství. Tajuplná dobrodružství se špetkou vědy má pod taktovkou Fakulta technologická UTB ve Zlíně.
– ŠKODA AUTO EDU.LAB – mobilní laboratoř, 14:00-19:00 hodin – YuMi® robot natočí filmovým fanouškům limonádu a také bude dávat zmrzlinu. Uvidíte i 3D tisk, termovizi, umělou inteligenci, virtuální realitu a ukázku nabíjecí stanice pro elektromobily. Společný projekt Škoda Auto a ABB.

Náměstí Míru:

– Český rozhlas ON AIR, 14:00-16:00 hodin – Živé vysílání stanice Český rozhlas Zlín, rozhovory se zajímavými hosty festivalu.

– VIVA truck, 14:00-19:00 hodin – Prohlédněte si kamion Scania, na kterém budeme názorně demonstrovat využití našich výkovků.

– Zdravotnický stan Fakulty humanitních studií UTB ve Zlíně, 14:00-19:00 hodin – Stanoviště zdravotnické hlídky, která je tvořena zkušenými studenty oboru Všeobecná sestra.

Univerzitní centrum U13: Virtuální realita, 12:30-17:00 hodin – Přehlídka těch nejkreativnějších VR filmů pro děti i teenagery. Brainz VR cinema, 9:00-17:00 hodin – Pásma VR filmů.

FILM INDUSTRY – PRO FILMOVÉ PROFESIONÁLY:

Konferenční blok Děti bez hranic¿

#martyisdead, Kongresové centrum, malý sál, 8:00-9:45 hodin a 10:00-11:45 hodin –Osmidílný thriller inspirovaný skutečnými případy kyberšikany, který získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer.

– Ředitelé ZŠ: Klíčové postavy českého školství, Kongresové centrum, malý sál, 14:00-17:00 hodin –Debata mapující potřeby ředitelů Zlínského kraje

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x