V Zádveřicích hořel rodinný dům. Uvnitř se našlo ohořelé lidské tělo

Foto: HZS ZK
ZÁDVEŘICE – V úterý 25. října došlo v Zádveřicích u Zlína k požáru rodinného domu. Hasiči uvnitř nalezli ohořelé lidské tělo, jednalo se o jednašedesátiletého obyvatele domu.

Oznámení o požáru přijali hasiči pár minut po třetí hodině odpolední. „Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolné jednotky ze Slušovic, Vizovic a Zádveřic,“ sdělila tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří střecha a podkroví domu. „Při ohledání objektu byl nalezen v podkrovním pokoji starší muž bez známek života,“ pokračovala Javoříková.

Policie později potvrdila, že se jednalo o jednašedesátiletého obyvatele domu.

Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu do půl hodiny od příjezdu. „K likvidaci požáru hasiči použili celkem čtyři hasební proudy vody,“ upřesnila mluvčí hasičů.

Následně hasiči rozebrali střešní konstrukci a dohasili skrytá ohniska. „Zásah jim velmi komplikovalo velké množství věcí, které se nacházely uvnitř domu,“ přiblížila Lucie Javoříková.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetří příčinu této tragické události, která si vyžádala lidský život. „Vzniklou škodu na majetku předběžně odhadl na 1 milion korun,“ dodala Javoříková.

Na místě od odpoledních hodin zasahovali také kriminalisté, kteří zjišťovali informace a bližší okolnosti, jak k události došlo. „Rodinný dům budou do rána střežit policisté,“ uvedla v úterý večer policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po vychladnutí požářiště budou od středečního rána pokračovat v ohledání místa činu kriminalističtí technici společně s psovodem a psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření.

AKTUALIZACE:

Ve středu v dopoledních hodinách kriminalisté za přítomnosti hasičů ohledali místo požářiště. „Jako pravděpodobnou příčinu vzniku požáru stanovili nedbalost ze strany obyvatele domu. Koroner u zemřelého vyloučil cizí zavinění a nařídil zdravotní pitvu,“ uvedla Monika Kozumplíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x