V Zikmundově vile můžete přijít na setkání s Václavem Žmolíkem

FOTO:V Zikmundově vile se můžete setkat s Václavem Žmolíkem. Autor: Zikmundova vila
ZLÍN - V Zikmundově vile se pořádají pravidelné besedy pod názvem „Setkání na koži“. V knihovně Miroslava Zikmunda, legendárního cestovatele budou pokračovat povídání se zajímavými hosty. Tentokrát do křesla usedne moderátor Václav Žmolík ve středu 8. listopadu od 17:30 hodin.

Povídání s podtitulem Cesty Václava Žmolíka vezme návštěvníky Zikmundovy vily do zákulisí olympijských her, na legendární dobrodružný závod Camel Trophy, cesty Po Česku s kamerou i mikrofonem nebo do vinařských lokalit.

Moc si vážím toho, že budu právě ve vile pana Zikmunda hostem a budu vyprávět v místech, kde ve své obrazotvornosti můžeme tohoto výjimečného muže vlastně stále potkat. I když už není mezi námi,“ řekl Václav Žmolík.

Sám má vzpomínku na Miroslava Zikmunda i na první návštěvu vily, ke které došlo teprve nedávno: „Byl to opravdu velký a velmi osobní zážitek. Vždycky jsem si totiž pana Zikmunda moc vážil, jeho a Hanzelkovy knížky jsem hltal v dětství, sám jsem kus světa procestoval a hodně o tom napsal a natočil a konečně, měli jsme díky podobným zájmům i řadu společných přátel. Ale hlavně, dělal jsem s ním hned několik rozhlasových rozhovorů, ovšem vždycky ve studiu, nebo po telefonu,“ vysvětlil Žmolík.

Právě ten telefon uviděl hned při své návštěvě ve vstupní chodbě. Jiný přístroj v domě není, takže mu bylo jasné, že právě jeho prostřednictvím rozhovory probíhaly.

Najednou jsem měl pocit, že slyším ten jeho nezvykle mladý optimistický hlas s charakteristickou dikcí. A jako bych u telefonu v šeru zahlédl i jeho siluetu. Bylo to pro mě přímo magické setkání s tímto domem,“ dodal Václav Žmolík.

Beseda s Václavem Žmolíkem se uskuteční ve středu 8. listopadu od 17:30 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x