V ZŠ Na Výsluní se děti učí také v indiánském tee-pee

ZLÍNSKÝ KRAJ - Dnes ráno se otevřely třídy pro žáky druhého stupně základních škol v celé České republice. Platí rotační výuka na druhém stupni základních škol. Do mateřských škol se také vrátily všechny děti. Ještě do minulého týdne to ale neměly jisté kraje, kde se vyvíjela epidemiologická situace nejhůře. Jednalo se především o školy ve Zlínském kraji. Vláda nakonec povolila výuku i v okresech Uherské Hradiště, Kroměříž, Vsetín a Zlín.


Pro druhý stupeň bude platit rotační výuka, tedy že se třídy střídají. Týden jsou žáci ve škole, týden se učí z domova. To bylo pro učitele velmi vysilující. „Je to dvojnásob práce, protože přípravy přes počítače nebo přes internet, jsou pro učitele náročné a museli spoustu věcí dostudovat. Tento rok byl pro nás velmi náročný,“ potvrdila ředitelka ZŠ Na Výsluní Uherský Brod Dagmar Bistrá.


Na příchod téměř všech žáků se Na Výsluní přes zimu chystali. Žáci se nebudou učit jenom ve třídách, ale také venku v přírodě nebo v indiánském tee-pee.


„Máme krásně připravené venkovní hřiště, venkovní areál kolem školy, bohužel těch týdnů, které nás při rotační výuce čekají, je opravdu velmi málo. Moc se toho asi nestihne, budeme muset stále „překlápět z distanční výuky na tu prezenční výuku a děti si vždycky na něco zvyknou a následně se se to změní,“ doplnila Dagmar Bistrá.


Ministerstvo školství slíbilo, že bude školám kompenzovat výdaje na PCR testy 200 korunami na test. Na podporu PCR testování dostalo ministerstvo sto milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x