Vakho pomohl ševcům k záchraně v lize. Po čtyřech a půl letech ve Zlíně končí

Fotbalista Vachtang Čanturišvili po konci ve Zlíně míří do Jablonce. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Fotbalisty Zlína po čtyřech a půl letech opouští Vachtang Čanturišvili. Vedení klubu FC Trinity se sice snažilo s Vakhem, jak se sympatickému Gruzínci říká, jednat a nabídnout mu nový kontrakt, devětadvacetiletý univerzál se ale rozhodl pro změnu a coby volný hráč míří po vypršení smlouvy do Jablonce.

„Jsem v české lize dlouho, znám kluby a samozřejmě i Jablonec. Když jsem v Česku podepisoval první smlouvu, tak Jablonec hrál Evropskou ligu. Je to klub, který má ambice, a proto jsem tady. Jsem hráč, který má vítězný charakter a chci s klubem dosáhnout co nejvíc,“ uvedl po podpisu víceleté smlouvy pětinásobný reprezentant Gruzie.

„Jsem rád, že Jablonec měl o mě zájem. Jsem koncentrovaný na Jablonec a jsem připravený na začátek přípravy. Věřím, že i zbytek týmu je stejně nastavený a podaří se nám společně dostat Jablonec co nejvýš v tabulce. Poslední roky to tak nebylo. Doufám, že nová sezóna bude lepší,“ přeje si Čanturišvili. 

Otazník visí i nad dalšími hráči. Kontrakt k poslednímu červnu vyprší také Hrubému, Dostálovi, Simerskému, Fillovi, Procházkovi, Hlinkovi, Kozákovi, Balajovi, Reiterovi, Janetzkému, Jeřábkovi či Silnému.

Jednání nyní probíhají. O některé klub nemá zájem, další by rád udržel, jenže o ty stojí konkurence.

„Netvrdím, že všichni hráči zůstanou. Budu ale chtít, aby někteří z nich prodloužili a aby se kádr doplnil. Uvidíme, jaké budou možnosti, ale chci, aby přišli hráči, o nichž něco víme, a ne že přijdou hráči, o nichž nic nevíme,“ uvedl po posledním utkání sezony kouč Zlína Pavel Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x