Vandalové ve Zlíně vyřadili z provozu 8 automatů na jízdenky

Vandalové ve Zlíně odřízli z provozu osm automatů na jízdenky. Foto: Archiv DSZO
ZLÍN - Pravděpodobně jako důsledek řádění neznámého vandala nebo agresivní party přestalo v noci ze soboty 16. na neděli 17. října fungovat ve Zlíně osm automatů na prodej jízdenek MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice oznámila napadení policii.

Mimo provoz se o víkendu, konkrétně v noci ze sobotu na neděli, ocitlo ve Zlíně postupně osm automatů na jízdenky MHD. Při zpětném vyhodnocení dat, která automaty při svém provozu shromažďují a odesílají servisním pracovníkům, to podle časového rozložení vypadalo, jako by se pachatel útoku na automaty pohyboval pěšky od Krajské nemocnice T. Bati směrem do centra města.

Sice se mu nepodařilo žádný z automatů vykrást, ale pravděpodobně silnými údery či kopanci způsobil, že ochranná automatika, která je citlivá na nárazy, vyřadila přístroje z provozu. Za účelem jejich opětovného zprovoznění objížděl automaty celé nedělní dopoledne servisní technik DSZO. Automat na zastávce Slovenská se mu v neděli ani oživit nepodařilo.

Automaty na jízdenky občas mohou mít poruchu. Ale ještě nikdy se nestalo, aby jich za noc přestal fungovat větší počet. Mnozí cestující si samozřejmě během noci i dopoledne stěžovali, že automaty nefungují a že si musí kupovat dražší jízdenky u řidiče nebo přes SMS,“ popsal situaci dispečer Zdeněk Churý.

Hned ráno jsme oznámili hromadné napadení automatů Policii ČR a požádali o pátrání po pachateli,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x