Vánoční hvězdy pomáhají nemocným dětem

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Vánoční hvězdy dělaly radost v Otrokovicích. Úsměvy rozzářily na tvářích nejen těch, kdo si je koupili, ale také nemocným dětem na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Výtěžek z prodeje totiž putoval právě na pomoc dětem.

Už podruhé zrealizovala otrokovická radnice charitativní prodej vánočních hvězd. V předešlých letech byla pouze součástí zmíněné akce, nyní ale vše zajišťuje sama.

Odbor školství a kultury oslovil organizace města s nabídkou podpory prodeje a ve spolupráci s provozním odborem a technickými službami pak vše zorganizovali – od objednávky až po konečný rozvoz květin. Do akce se zapojily také místní školy a školky.

Těší mě, že Otrokovice mohou být součástí této akce a ráda bych poděkovala všem, co se zapojili a pomohli organizačně či zakoupením květiny,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Vánoční hvězdy se prodávaly za 120 korun a zájem o ně byl vyšší než v minulém roce. Celkem se tak prodalo 913 květin a na účet sdružení Šance nemocným dětem na Dětské klinice FN Olomouc putovala částka 109 560 korun.

Obecně prospěšná společnost Šance Olomouc je neziskovou organizací, která od roku 1991 pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Jejím hlavním posláním je humanizovat náročnou léčbu dětí a pomáhat jejich rodinám v průběhu celé nemoci i po návratu do běžného života.

Výtěžek z prodeje vánočních hvězd slouží především na humanizaci nemocničního prostředí, nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb. Zároveň pomáhá rodinám nemocných dětí. Díky penězům od těch, kteří si květinu koupili, mohou malí pacienti odjet na rekondiční pobyt po léčbě. Finance také slouží na doplnění výtvarného materiálu nebo na financování volnočasových aktivit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x