Ve Zlíně se bude opravovat Vavrečkova ulice a chodník na náměstí Práce. Uzavírky začnou 3. června

Foto: Město Zlín
ZLÍN – V průběhu letních měsíců se ve Zlíně bude opravovat pozemní komunikace v ulici Vavrečkova a chodník na náměstí Práce. Stavební práce si vyžádají dopravní uzavírky, které potrvají od pondělí 3. června do 9. srpna.

Během rekonstrukce dojde k odstranění současného povrchu včetně podkladních vrstev.

„Při deštích zde vznikala velká louže. Ve spolupráci s městským vodohospodářem jsme nechali pročistit kanalizaci a obyvatelé se mohou těšit na nový asfaltový povrch. Bezchybné odvodnění komunikace pak zajistí nové uliční vpusti. Jedná se o další bezpečnostní opatření pro plynulejší provoz,“ přibližuje radní pro dopravu Václav Kovář.

Chystaná rekonstrukce chodníku na náměstí Práce spočívá v úpravě současného chodníku mezi křižovatkou ulice Gahurova a třídou. T. Bati a zastávkou MHD – náměstí Práce, kde stavba zahrne i sadové úpravy.

„Současný chodník se vybourá a na pláni budou zhotoveny nové podkladní vrstvy a kryt z betonové dlažby. Uprostřed plochy vznikne nový štěrkový záhon a v něm budou vysazeny dva stromy. Tím se spojí už opravená část náměstí Práce a nové Tržiště Pod Kaštany,“ uvedl Kovář.

Obě stavby si vyžádají uzavírky a změnu linky MHD č. 38, která bude jezdit po objízdné trase. Cestující proto musí počítat s časovou prodlevou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x