Ve Smolině vyroste nové sportovní hřiště

Hřiště Smolina (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Obyvatelé valašskokloboucké místní části Smolina a také další sportovci a spolky se mohou těšit na nové atraktivní zázemí pro sportovní vyžití. Jaké, přiblížila serveru Zlin.cz mluvčí tamní radnice Lenka Zvonková.

Město Valašské Klobouky uspělo s žádostí o dotaci, a tak začne chystat výstavbu víceúčelového hřiště s umělým povrchem v tamním fotbalovém areálu. Projekt v předpokládané hodnotě bezmála 3 miliony korun podpoří Ministerstvo pro místní rozvoj dotací ve výši 60 % uznatelných nákladů. Realizaci odsouhlasilo na svém únorovém zasedání zastupitelstvo města.

„O nové sportoviště ve Smolině jsme intenzivně usilovali už od roku 2014, kdy jsme opakovaně podávali žádosti o dotaci do různých výzev. Díky schválení u Ministerstva pro místní rozvoj se nám záměr konečně podaří uskutečnit. Investiční akci mělo město takzvaně „pod čarou“, ale zastupitelé schválili jeho zařazení k realizaci ještě v tomto roce,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.

Nové hřiště o ploše téměř 650 metrů čtverečních bude uzpůsobeno pro malou kopanou, tenis, volejbal, basketbal a další pohybové aktivity. Povrch hrací plochy bude tvořit umělý trávník, běžecké dráhy pak dostanou povrch pryžový. Hřiště bude lemovat pětimetrové oplocení s mantinely a záchytnými sítěmi. Sportoviště osvětlí čtyři stožáry s LED svítidly. Součástí bude také nový mobiliář v podobě laviček, stojanů na kola nebo odpadkových košů, které budou moci využívat i návštěvníci přilehlého dětského hřiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x