Ve Vizovicích hořela chalupa. Když přijeli hasiči, byla už celá v plamenech

Foto: HZS ZK
VIZOVICE – Dnes o půl šesté ráno pohltily plameny starou usedlost ve Vizovicích na Zlínsku. Chalupa je po požáru zcela zničena. V objektu se naštěstí nenacházela žádná osoba.

Šest jednotek hasičů vyjelo ve středu o půl šesté ráno k hlášenému požáru staré usedlosti ve Vizovicích v ulici Hrušová. Objekt majitel užívá pouze rekreačně, takže se v době požáru v budově naštěstí nikdy nenacházel.

Postupně se na místě sjeli profesionální hasiči ze stanic Zlín a Slavičín a dobrovolné jednotky z Vizovic, Zádveřic, Loučky a Újezdu. „Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

V době příjezdu jednotek byl objekt celý v plamenech,“ uvedla k zásahu tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči k uhašení požáru museli použít tři hasební proudy vody. Následně rozebrali zbytky konstrukce střechy, které prolili vodou. „Poté velitel zásahu na požářišti snížil síly a prostředky. Jednotky se tak vrátily zpět na své základny. Na místě zůstali pouze profesionální hasiči ze Zlína s jednotkou z Vizovic,“ dodala Javoříková.

Ke zničenému objektu se dostavili vyšetřovatelé hasičů, kteří nyní zjišťují příčinu vzniku požáru. Vzniklá škoda prozatím nebyla vyčíslena.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x