Ve Vsetíně začíná stavba autobusové točny. Potrvá půl roku

Ve Vsetíně začíná stavba autobusové točny. Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Před budovou průmyslového areálu někdejší Zbrojovky ve Vsetíně začala před několika dny stavba autobusové točny se dvěma zastávkami. Vyžádá si dopravní omezení přibližně na půl roku.

Autobusy hromadné dopravy, jejichž trasa končí před areálem Zbrojovky, se v současně době před návratem do centra města otáčejí kolem ostrůvku před bývalou správní budovou a tam také mají svou zastávku. „Pro průjezd i zastavení přitom využívají soukromý pozemek, k němuž město disponuje uživatelskou licencí. Ta však vyprší v závěru letošního roku a majitel tohoto pozemku deklaroval, že má poté na něm další investiční záměry,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že město tak muselo na situaci reagovat, neboť autobusy městské i příměstské hromadné dopravy přepravují denně stovky zaměstnanců firem z průmyslového areálu bývalé Zbrojovky.

Problém by měla vyřešit stavba točny s dvěma bezbariérovými zastávkami a dvěma odstavnými plochami pro autobusy. Vyrůst má vedle křižovatky ulic Jasenická a Zbrojovácká ve směru k restauraci U Vychopňů. „Za tímto účelem jsme od soukromých vlastníků odkoupili příslušné pozemky. Samotná stavba začala v závěru května a trvat má 165 dní, tedy zhruba do začátku listopadu. Probíhat bude za určitých dopravních omezení. Žádám proto motoristy, aby sledovali a respektovali přenosné dopravní značení,“ řekl starosta Růžička.

Zhotovitelem zakázky se na základě veřejné soutěže stala vsetínská společnost TM Stav. Městskou kasu vyjde její realizace na 4,25 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x