Ve Vsetíně začne stavba nového autobusového nádraží

Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Na začátku května se cestujícím ve Vsetíně slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Následně bude zahájena druhá, rozsáhlejší etapa prací, během nichž se začne stavět nové autobusové nádraží. To vyroste v bezprostřední blízkosti právě dokončovaného dopravního terminálu a parkovacího domu.

V současné chvíli ve Vsetíně finišují práce na výstavbě podchodu pod Nádražní ulicí. Ten propojí podzemní parkoviště Smetanovy obchodní galerie s dopravním terminálem a dále pak naváže na podchod vybudovaný pod železnicí a nástupišti, který vyústí v zanádražním prostoru Na Lapači.

Na tuto etapu naváže etapa druhá, která bude zahrnovat přestavbu Nádražní ulice v úseku od křížení s ulicí Svárov až po budovu polikliniky, před níž vyroste nová okružní křižovatka. Součástí bude také vybudování komunikace, která zajistí příjezd vozidel do parkovacího domu a výjezd z něj, a také nového autobusového nádraží. To se přesune ze stávajících prostor blíže vlakovému nádraží.

Část autobusových stanovišť určených především pro příměstské spoje bude umístěna mezi parkovací dům a železnici, další část pak mezi železnici a dopravní terminál. Cestujícím se tak výrazně zjednoduší a zkrátí přestupy mezi autobusy a vlaky. Pro autobusy městské hromadné dopravy poslouží nově zřízené zastávky přímo na Nádražní ulici.

V následujících dnech podepíšeme smlouvu se zhotovitelem, který následně zahájí stavební práce. Jejich hlavní část potrvá až do konce roku 2025. Dalšího půl roku budou ještě pokračovat ty méně zásadní,“ sdělil starosta Vsetína Jiří Čunek, podle něhož by během budování dopravní infrastruktury v přednádraží neměla být ohrožena dopravní obslužnost nedaleko vzdálené Vsetínské nemocnice.

Čilý stavební ruch mezitím pokračuje také v zanádražním prostoru, kde byl začátkem dubna zbourán provizorní most přes mlýnský náhon v sousedství nového železničního podchodu U Křivačkárny.

Dále dokončujeme stavbu dalšího mostu přes náhon u sportovní haly a volejbalových kurtů Na Lapači. Správa železnic pak finišuje se stavbou nové přístupové komunikace do zanádražního prostoru směrem od okružní křižovatky u Kotova v Rokytnici. Ta by měla být hotová v květnu,“ přiblížil starosta Čunek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x