Ve Zlíně a Otrokovicích omezí o svátcích provoz MHD

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Městská hromadná doprava omezí ve Zlíně a Otrokovicích provoz v období Vánoc a Nového roku. Důvodem je každoroční pokles cestujících ve vozidlech MHD ve vánočním období, řekl serveru Zlin.cz mlučí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.

Dopravní společnost přizpůsobuje s přicházejícími svátky nabídku. „Cestující už jsou z minulých let zvyklí na to, že o Vánocích jezdí trolejbusy a autobusy s určitými odchylkami a omezeními,“ uvedl Cekota.

Na Štědrý den platí jízdní řády pro neděle s večerním omezením. Od 25. do 27. prosince platí jízdní řády pro svátky, soboty a neděle. V pracovní dny od 28. do 30. prosince platí jízdní řády pro zimní provoz, ve čtvrtek poslední den v roce se pojede podle jízdního řádu pro neděle s večerním omezením.

Od pátku 1. ledna do neděle 3. ledna budou platit jízdní řády pro svátky, soboty a neděle a od pondělí 4. ledna se obnoví provoz podle standardních jízdních řádů pro pracovní dny. „ Všechny informace cestující najdou v elektronických jízdních řádech na internetu, některé budou vyvěšeny i na zastávkách nebo na letácích uvnitř vozidel,“ dodal Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x