Ve Zlíně a Otrokovicích se změní jízdní řády

Foto: zlin.cz
ZLÍN, OTROKOVICE – Od 1. července dojde k několika změnám v jízdních řádech MHD ve Zlíně a Otrokovicích. Některé spoje budou zcela zrušeny, jiné se naopak přidají a noční autobus nahradí pouze trolejbusové spoje.

Úpravy jízdních řádů MHD realizuje Dopravní společnost Zlín – Otrokovice na začátku letních prázdnin každoročně a nejinak tomu je i letos. Změny však nebudou nijak razantní. „Na cestující nečekají žádné převratné změny. Ale k drobnějším úpravám dochází, a tak by měl každý cestující na přelomu června a července věnovat určitý čas prohlídce nově vyvěšeného nebo na internetu zveřejněného jízdního řádu, aby si byl jist, kdy má přijít na zastávku a kterým spojem se má šanci dostat včas do cíle svých jízd,“ poznamenal vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek s tím, že na zastávkách se nové jízdní řády objeví asi tři dny před začátkem jejich platnosti.

Výraznější změnou bude skutečnost, že všechny trolejbusy končící na smyčce Příluky budou od července označovány jako samostatná linka č. 1 (nikoli linka 11E). V Otrokovicích bude šest spojů denně na lince 70 zajíždět na novou zastávku Otrokovice-Trelleborg v severovýchodní části průmyslového areálu Toma. Změní se některé písmenné poznámky ke spojům a celkový počet poznámek se sníží. Noční dopravu ve Zlíně a Otrokovicích už nebudou zajišťovat dva trolejbusy a jeden autobus, ale tři trolejbusy. O víkendu přibudou dva noční spoje z centra Zlína na sídliště Jižní Svahy, v pracovních dnech jeden spoj.

Z důvodu přehlednosti i pro náhodné mimozlínské cestující se změní názvy několika zastávek. Místo dosavadní zastávky Štípa-požární zbrojnice vzniknou tři zastávky s novými názvy: Štípa-družstvo, Štípa-Pod Větřákem a Štípa-U Potoka. Zastávka autobusů linek 38 a 70 před budovou DSZO se již nebude nazývat Baťova nemocnice, ale Baťova nemocnice-vozovna. Z dosavadní zastávky Velíková bude nově Velíková-Dolní konec. Přibude samostatný název zastávky Kostelec-lázně-Zlínská. Místo Bartošova čtvrť-Kneslova bude jen Kneslova a zastávka Bartošova čtvrť-škola se bude nově jmenovat Škola Dřevnická.

Od 1. července až do konce srpna budou trolejbusy a autobusy jezdit podle tzv. letních či prázdninových jízdních řádů, tedy s určitým kapacitním omezením, které odpovídá nižší poptávce po dopravě zejména z důvodu uzavřených škol. „Stejný jízdní řád ale tentokrát bude platit automaticky i ve všech dalších pracovních dnech bez školního vyučování během celého roku,“ uzavřel Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x