Ve Zlíně nebudou kvůli koronaviru vánoční trhy

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – Vánoční trhy ve Zlíně se letos neuskuteční. S ohledem na současnou situaci, stav nouze a opatření kvůli koronaviru město upustilo od adventního programu, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Město plánovalo adventní program na náměstí Míru včetně vánočního jarmarku. „Na programu byla kulturní vystoupení, tradiční vánoční sortiment, řemeslné výrobky a mnoho dalšího. Z důvodu prodloužení nouzového stavu na území České republiky do 12. prosince, a tedy i prodloužení platnosti krizových opatření jsme byli nuceni akci zrušit,“ uvedl Melzer.

Podle primátora Jiřího Korce je akce mezi občany velmi oblíbená. „Proto mě zrušení velmi mrzí. Stále jsme pracovali na přípravách a věřili, že se nám podaří přinést tradiční vánoční atmosféru v podobě Adventního Zlína tak, jak jsme byli zvyklí v minulých letech,“ řekl Korec.

Podle něj se ale akce nemůže uskutečnit kvůli prodloužení nouzového stavu. „Nyní uvažujeme nad případným náhradním programem, který by samozřejmě byl v souladu s aktuálními vládními nařízeními,“ dodal Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x