Ve Zlíně se po dvouleté odmlce opět odehraje příběh narození Ježíška

foto: IC Zlín
ZLÍN – Po dvouleté odmlce se na náměstí Míru opět uskuteční Živý Betlém. Divadelním představením provede diváky farní schola za zpěvu českých koled.

Součástí vánočních svátků jsou již tradičně živé betlémy. Na jeden takový se můžou těšit i obyvatelé Zlína. Na Štěpána, tedy 26. prosince, od 16:00 hodin se na náměstí Míru odehraje všemi známý příběh o narození malého Ježíška.

Divadelní představení s názvem Živý Betlém je součástí seriálu Adventní Zlín, který příchozím na zmíněném náměstí nabízí program od 26. listopadu až do začátku nového roku.

Po dvouleté odmlce se na podiu již pojedenácté představí ochotníci z Římskokatolické farnosti sv. Filipa a Jakuba a ztvární jednotlivé biblické postavy. Příběh potom dokreslí koledy v podání farní scholy složené z řad dětí i dospělých.

Kromě herců se na scéně představí také netradiční doprovod – živé ovečky.

Po skončení představení bude pro příchozí otevřený kostel sv. Filipa a Jakuba s jesličkami. A jelikož na náměstí stále zůstávají stánky s nápoji, budou si moci návštěvníci dát také něco dobrého na zahřátí. Povánoční program potom bude pokračovat ve stodole s živou hudbou od 17:00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x