Ve Zlíně se ztratila tříletá holčička

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Chvilka nepozornosti stačila k tomu, aby se mamince ztratila ve Zlíně tříletá holčička. Zatímco ji vystrašená rodina hledala, hrála si ve sněhu, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Maminka se s tříletou holčičkou vydala do školky vyzvednout sourozence, stačila ale chvilka věnovaná starším dětem a malé děvčátko zmizelo pryč.

Malé dívenky si všimla náhodná kolemjdoucí. Viděla, jak si děvčátko samo hraje ve sněhu na Zlínských pasekách. Když se k ní ani po chvíli nedostavil žádný dospělý, vytočila linku 156 a na místě pak společně počkaly do příjezdu hlídky z okrsku Jižní Svahy.

„Strážníci na místo dorazili během čtyř minut a zjistili, že si holčička pamatuje své křestní jméno a čtvrť, v níž bydlí. Protože měla mokré oblečení, posadili ji do služebního vozu a poskytli jí specialistu pro obdobné situace – plyšového medvídka,“ konstatoval Janík.

Mezitím bylo ověřeno, že žádná ze složek Integrovaného záchranného systému nepřijala oznámení o pohřešování děvčátka, a tak se strážníci sami pokusili vytipovat údaje k její identifikaci. To se po chvíli nakonec podařilo a bylo jasné, kde bydlí. Hlídka ji tak mohla převézt k jejímu bydlišti, kde ji předala do rukou tatínka. Od něj se pak strážníci dozvěděli, že dceru již nějakou dobu hledají a její zmizení chtěli oznámit policii.

„Vystrašení rodiče si tak mohli nakonec oddechnout, že se opět v pořádku setkali se svým zvědavým dítětem, malé tulačce zůstal na památku od strážníků plyšový méďa,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x