Ve zlínské nemocnici byly obdarovány předčasně narozené děti

foto: Krajská nemocnice Tomáše Bati
ZLÍN – Oblečení, časopisy, háčkované chobotničky – to všechno přivezla organizace Nedoklubko do Krajské nemocnice Tomáše Bati. Dárky potěší předčasně narozené a nezralé děti.

„Snažíme se vždy darovat to, co nejen potěší, ale také pomůže. Proto zajišťujeme oblečení pro miminka a háčkované chobotničky. Díky jejich chapadélkům netahají za zavedenou sondu či hadičky. Pomáháme také různými speciálními pomůckami a řadou dalších věcí. Se zlínskou nemocnicí spolupracujeme dlouhodobě a velmi oceňujeme, s jakou péčí se o předčasně narozené a nezralé děti starají,“ prohlásila za organizaci Nedoklubko Radka Divoká.

 „Velmi si vážíme toho, co pro nás Nedoklubko dělá. Jejich pomoc možná není tak vidět jako naše práce, ale je nesmírně potřebná,“ konstatoval Jozef Macko, primář novorozeneckého oddělení zlínské nemocnice.

Krajská nemocnice Tomáše Bati je jedním z 12 center v České republice, která poskytují specializovanou péči v případě rizikových těhotenství a intenzivní péči o novorozence. Každoročně zde přijde na svět 60 až 70 dětí s porodní hmotností do 1,5 kg. Jde nejen o nezralé děti narozené od čtyřiadvacátého týdne těhotenství, ale také děti se ztíženou poporodní adaptací, děti nemocné nebo s vrozenými vývojovými vadami.

Dlouhodobé statistiky ukazují, že předčasně se narodí každé desáté dítě. Na tento fakt upozorňuje i Světový den předčasně narozených dětí, který si Česká republika letos připomene 17. listopadu. K oslavám se připojí i Zlín, jehož radnice bude 16. listopadu purpurově osvětlena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x