Ve zrekonstruovaném dětském pavilonu bude na ty nejmenší dohlížet velryba

Dětský pavilon otrokovické polikliniky prošel rekonstrukcí. Foto: FB Poliklinika Otrokovice
OTROKOVICE – K doktorovi nikdo nechodí rád, natož pak malé děti. V otrokovické poliklinice teď však udělali velký krok k tomu, aby se tam i ti nejmenší pacienti cítili příjemně - dětský pavilon prošel rozsáhlou rekonstrukcí.

Nabídnout malým pacientům i jejich rodičům prostředí, ve kterém se budou cítit příjemně a zároveň zde najdou vše potřebné. Plán, který si vytyčil jednatel městské polikliniky v Otrokovicích Pavel Javora, se podařilo realizovat za necelých pět měsíců. Rekonstrukce dětského pavilonu navázala na již realizovanou rekonstrukci sociálního zázemí v hlavní budově polikliniky.

Nemohli jsme opomenout lékaře a pacienty na dětském pavilonu. Chtěl jsem udělat rekonstrukci pořádně, a najít pro tento úkol architekta či designéra, který bude řešit novou, dětem přátelskou, podobu interiérů v moderním stylu na odpovídající úrovni,“ vysvětlil Pavel Javora.

Prostory dětského pavilonu byly v původním stavu ještě podle původního projektu z přelomu 70. a 80. let, zásah si už tedy více než zasloužily. Rekonstrukcí prošla příchozí chodba a schodiště, společné prostory čekáren dětského pavilonu i sociální zázemí pro veřejnost i lékaře.

Myšlenkou bylo vytvořit takové místo, které bude pro děti příjemné a uklidňující. Prostor, který nebude připomínat klasickou čekárnu u doktora a bude tak trošku pohádkový,“ uvedla interiérová designérka Kristýna Jandíková.

Hlavním motivem je tapeta velryby, která je pomyslným strážcem dětí. Barevnost je laděna do jemných pudrových tónů růžové, zelené a modré proložené bronzovými prvky. „Na podlahu jsem navrhla intuitivní navigační systém, který pacienty navede k příslušné ordinaci. Věřím, že malí pacienti i doktoři se budou v tomto prostoru cítit příjemně a bude jim dlouho dělat radost,“ dodala s úsměvem Jandíková.

Aby se děti v nových prostorech cítily ještě příjemněji, přizval jednatel polikliniky ke spolupráci také místní ZUŠ. Výtvory jejích žáků ozdobí chodby. „Malby, kresby a rytiny žáků ZUŠ rozzáří dosud stroze působící interiéry vstupních prostor polikliniky,“ věří Pavel Javora.

Celá rekonstrukce dětského pavilonu vyšla na bezmála 3 miliony korun.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->