Večerní prohlídky přesunula letos zlínská zoo na jiný den

Večerní lampionové prohlídky (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN - I v letošním roce připravuje zlínská zoo na říjen oblíbené večerní lampionové prohlídky areálu. Na rozdíl od předchozích let se však tentokrát budou konat vždy v sobotu večer, konkrétně 3., 10. a 17. října, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Pokladny hlavního a sezonního vstupu budou během večerních prohlídek otevřeny nepřetržitě do 19.30 hodin, horní část areálu zahrady pak do 21.30 hodin.

„Večerní návštěvu zlínské zoo zpestří prohlídky s průvodcem. Nabídnou spoustu zajímavých informací o chovaných zvířatech a také připravovaných novinkách. Prohlídky budou začínat na nádvoří zámku Lešná v desetiminutových intervalech. Ta první odstartuje v 18.30 hodin, poslední v 19.30 hodin. Trasa prohlídky povede od zámku k lachtanům, tropické hale, Zátoce rejnoků, tučňákům, do pavilonu žiraf a slonů a skončí v japonské zahradě Mu-Shin,“ upřesnila Bujáčková.  

Během lampionových prohlídek budou tropická hala Yucatan, Zátoka rejnoků, pavilon žiraf a slonů otevřeny do 21.00 hodin, areál zoo (horní část od lachtanů po japonskou zahradu Mu-Shin) pak do 21.30 hodin. Vzhledem k současným vládním opatřením se však neuskuteční večerní prohlídky zámku Lešná.

Občerstvení zajistí restaurace Tyrol, Limpopo a Neapolitáno, k dispozici bude také Kefabar v Etiopii. Otevřeny budou i prodejny suvenýrů u hlavního a sezonního vstupu, od japonské zahrady k tropické hale bude jezdit vláček. Cesty a pěšiny v areálu osvětlí louče a lampy, přesto zoo doporučuje vzít si s sebou kapesní svítilnu.

„V případě zpřísnění vládních opatřeních v souvislosti s nemocí COVID-19 může ovšem dojít ke změně připravovaných večerních prohlídek,“ dodala Bujáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x