Vedoucí Vsetín udolal Jihlavu v prodloužení, Berani slaví první výhru sezony

Trenér hokejistů Zlína Miloš Říha mladší (druhý zleva) v pouhých 41 letech odkoučoval šestistý zápas. K významnému jubileu mu popřáli Zdeněk Venera a Stanislav Přikryl. Foto: Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté vedoucího Vsetína zvládli i čtvrté utkání letošní sezony. Valaši v sobotním šlágru 4. kola první ligy v Pelhřimově přetlačili v souboji dvou dosud suverénních celků domácí Jihlavu 6:5 v prodloužení a zůstali v čele tabulky. Duel v 63. minutě rozhodl hostující Tomáš Jandus, který se trefil hned dvakrát.

„Myslím, že jsme z obou stran viděli kvalitní utkání, samozřejmě hlavně pro diváky, pro trenéry už to byla horší podívaná. V druhé třetině byl domácí tým lepší, tam jsme si pomohli přesilovkami a zvedli jsme se ze stavu 4:2 na remízový stav do přestávky. Toho si cením. Třetí třetina už byla vyrovnaná, v prodloužení byli domácí aktivnější, měli dvě šance, ale podržel nás Žukov. Potom jsme si na tu jednu šanci počkali a rozhodli jsme,“ zhodnotil duel trenér Vsetína Jiří Weintritt.  

Hráče po vydřeném triumfu chválil. „Je potřeba všem klukům poděkovat, spoustu z nich nehrála na svých pozicích. Máme hodně zraněných a z tohoto pohledu je dnešní vítězství hodně cenné,“ dodal Weintritt.

Jihlava v úvodní třetině třikrát vedla. Po 92 sekundách ji dostal do vedení Lukáš Mareš, ale v 7. minutě odpověděl bek Šimon Jenáček. V čase 14:10 se radovala Dukla díky Richardu Cachnínovi, za 24 sekund ale odpověděl Tomáš Jandus. Za 169 sekund opět udeřili domácí díky Davidu Valovi a po půlminutě druhé části zařídil dvoubrankový náskok Jan Berger.

V 32. minutě ale snížili v přesilové hře pěti proti třem Vít Jonák a za 106 sekund srovnal stav Tomáš Vávra. V čase 54:32 se Jihlava znovu dostala do vedení po gólu Tomáše Havránka, ale za 109 sekund vynutil prodloužení v početní výhodě Robin Staněk. Přesně po třech minutách nastavení rozhodl ve prospěch hostů druhou trefou v utkání Jandus.

První výhru sezony oslavil také Zlín. Šampion z minulé sezony na vlastním ledě vyhrál nad Frýdkem-Místkem 2:0.

„Tři body jsou jednoznačně zasloužené,“ má jasno domácí kouč Miloš Říha, který v sobotu odkoučoval svůj jubilejní šestistý zápas.

„I přes nervóznější fáze to mužstvo odpracovalo, kluci byli za tuto bojovnost a nasazení odměněni třemi body. Zápas měl každopádně skončit jednoznačnějším rozdílem,“ je přesvědčený.

Zlín nastoupil i s obráncem Aleksim Salonenem, který v minulé sezoně působil ve Štýrském Hradci v mezinárodní rakouské lize ICEHL. Stal se třetí finskou posilou Beranů po útočnících Attem Huhtelovi a Jessem Paukkuovi. Proti Frýdku-Místku otevřel skóre po 64 sekundách druhé třetiny bek Jiří Suhrada a v 37. minutě pojistil výhru Jakub Šlahař. Brankář Daniel Huf udržel díky 19 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto.

„V první třetině bylo vidět, že předchozí zápasy máme v hlavách, měli jsme hodně situací, které jsme mohli vyřešit lépe. Pro mě je až neskutečné, že na každý gól potřebujeme takovou převahu. Osobně jsem nezažil, aby po druhé třetině to bylo 45:13 na střely,“ říká Říha.

Beranům se po sobotě alespoň na chvíli ulevilo. „Když na začátku sezony prohráváte, tak je to vždy nepříjemné. Pokaždé ale říkám, že jsem neviděl tým, který by vyhrál soutěž v září. Týmu věřím, má kvalitu, věřím, že to prokáže,“ dodává Říha.

Chance liga – 4. kolo:

Jihlava – Vsetín 5:6 v prodl. (3:2, 1:2, 1:1 – 0:1)

Branky: 2. L. Mareš, 15. Cachnín, 18. Vala, 21. Berger, 55. T. Havránek – 15. a 63. T. Jandus, 7. Š. Jenáček, 32. Jonák, 33. Vávra, 57. Staněk. Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváci: 1366.

Zlín – Frýdek-Místek 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky: 22. Suhrada, 37. Šlahař. Rozhodčí: Koziol, Grygera – Hanzlík, Bezděk. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 2958.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x