Velikonoce hodně jinak. Žádná mrskačka, ale třeba medvěd v akci

Foto: Zlin.cz
ZLÍNSKO - Tentokrát bez pánské mrskačky, bez obchůzek, kraslic, anebo pěkné výslužky v podobě klukovských úlovků v podobě drobných mincí. Lidé v kraji vyráželi o velikonočním pondělí spíše na vycházky do přírody a "ochutnávali" krásy probuzeného jara.

Děly se ovšem i věci málokdy vídané. „Naše fotopast zachytila nedaleko vrchu Komonce ve Vizovických vrších statného medvěda. Shodou okolností nedaleko místa, kde jsme jej zachytili i koncem léta v roce 2018. neměl by být nebezpečný, zřejmě se sem přesunul někde od hranice se Slovenskem, přesto by lidé měli být ostražití a třeba i proto, že se v lesích rodí mláďata, chodit po vyznačených turistických stezkách,“ upozornil Miroslav Kaniok z mysliveckého sdružení v Pozlovicích.

Mnoha turistům se zalíbilo v okolí Hřivínova Újezda. „Kochali jsme se u potoka, porosty medvědího česneku jsou opravdu úžasné. V kuchyni najde výborné využití, jde navíc o velmi zdravou rostlinu, mimo jiné třeba upravuje krevní tlak a příznivě působí na hladinu cholesterolu,“ sdělila příjemné „nešlahačkové“ zážitky paní Naděžda.

„Moc hezká procházka okolím Březůvek, zaujala nás třeba zdejší dětská stezka s téměř opravdovou perníkovou chaloupkou, věřím, že se sem brzy vrátí ve větším i děti, které tady najdou řadu lákadel při tradiční pohádkové cestě lesem, ještě ne dvouletý syn Dominik byl nadšený už teď,“ popsal zážitky z naprosto unikátního netradičního velikonočního pondělí Zlíňan Ivan Dostál.

Letošní Velikonoce nádherně rozkvetly, znát je to na každém kroku. A tak se turistům, kteří mířily na pěkná místa v době „koronavirové“ Velikonoce i tak v rámci daných možností docela vydařily.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x