Velikonoční dekorace, rukodělné výrobky i dobroty od místních prodejců. Ve Zlíně odstartoval první ze dvou velikonočních jarmarků

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Velikonoční jarmarky se letos ve Zlíně konají hned na dvou místech v centru města. Ještě než vypuknou samotné svátky, ožije ve středu a ve čtvrtek velikonoční atmosférou náměstí Míru, které následně předá štafetu jarmarečníkům na Tržišti Pod Kaštany. Ti se o program postarají na Bílou sobotu.

Velikonoční jarmark na náměstí Míru

Tradiční dvoudenní Velikonoční jarmark se uskuteční ve středu a ve čtvrtek v čase od 9 do 19:30, kdy budou na náměstí Míru řemeslníci a prodejci nabízet typický velikonoční sortiment, od pestrých malovaných vajíček a kraslic až po zdobené pomlázky, proutěné koše, jarní dekorace a perníčky.

Kromě velikonočně laděného zboží budou k mání řemeslné i rukodělné výrobky. Část prodejců bude lákat samozřejmě také na občerstvení.

Připraví například tradiční bramboráky, grilované klobásy, frgály, sladké trdelníky, langoše, báleše, patenty či halušky. Jarmareční nabídku doplní i ručně nakládané sýry, pletené sýry, povidla, bylinné sirupy, pražené oříšky či sušené ovoce a mnoho dalšího. Nápojový lístek ozvláštní likérové víno, prosseco či medovina,“ doplnil mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Ani milovníci zlatavého moku nepřijdou zkrátka. Dokonce si na Zelený čtvrtek vychutnají jeho oblíbenou zelenou variantu!

Na oba dny je připraven bohatý kulturní a doprovodný program. Vystoupí folklorní soubory, v plánu jsou živé koncerty i unikátní pouliční vystoupení.

Nejen za dětmi dojede žonglér se svojí show či velikonoční koledníci na chůdách s pomlázkami. Kromě zábavy mohou děti i samy tvořit ve velikonočních dílničkách nebo v malé kovářské dílničce. Nebude chybět malování na obličej, aktivity na sportovních stanovištích a ukázka sov a dravců. Pro ty nejmenší pak lodičky, kolotoč a nafukovací skluzavka,“ pokračoval Melzer.

Velikonoční jarmark na Tržišti Pod Kaštany

Druhý Velikonoční jarmark si mohou Zlíňané vychutnat na Bílou sobotu 30. března, kdy se místem dění v čase od 9 do 16 hodin stane Tržiště Pod Kaštany. Ke koupi tady budou rukodělné výrobky, velikonoční ozdoby, dekorace, dobroty místních farmářů, cukrovinky a další speciality a tradiční výrobky z našeho regionu.

Nebude chybět výběr občerstvení, dobré víno, lahodná káva a také doprovodný program pro malé i velké. V něm vystoupí křesťanská kapela Sýkorky či pouliční umělci,“ dodal Tomáš Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x