Velkokapacitní očkovací centrum má vzniknout ve zlínské PSG aréně

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - Od dubna plánuje Zlínský kraj zprovoznit v PSG aréně ve Zlíně velkokapacitní očkovací centrum. Denně by tady zdravotníci mohli naočkovat až 2 400 lidí. Konkrétní podmínky spolupráce jsou v jednání, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Soňa Ličková.

O zřízení velkokapacitního očkovacího centra ve Zlíně jednali hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a primátor města Zlín Jiří Korec. „Naším cílem je dostat očkovací látku k lidem, takže musíme zajistit vhodné prostory pro očkování a být připraveni na dodání avizovaného většího množství vakcín během dubna a května,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Ve velkokapacitním očkovacím centru zdravotníci začnou očkovat, při běžném provozu a dostatečném množství dodaných vakcín, denně až 1200 osob s možností mimořádného navýšení až na dvojnásobek. Velkokapacitní očkovací centrum bude sloužit pro širokou veřejnost a budou zde očkováni lidé v souladu se schválenou prioritizací ohrožených skupin. Specifické prostory arény ale bude nutné ještě před spuštěním provozu přizpůsobit požadavkům hygieny a zdravotníků.

„Očkování se v současné době jeví jako jediná možnost pro návrat do normálního způsobu života. Avšak kromě podmínek zřízení očkovacího centra a jeho logistiky, jsme řešili i případnou nutnost zabezpečení sportování v náhradních prostorách, pokud to preventivní opatření umožní,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec.

V očkovacím centru budou zřízeny čekárny, stanoviště s lékaři, kteří budou kontrolovat zdravotní stav osob, a místa pro samotné očkování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x