Veselé (před)vánoční (hokejové) hody

Ilustrační foto (Foto: Zlin Press Jiří Zaňát)
ZLÍN - V nákupních centrech znějí koledy, lidé se vrhli zcela vehementně na zásobování na nej(sytější) svátky roku. A v duchu vánočních tradic, k nimž patří i hodování, se chová i nejvyšší soutěž hokejistů. Jde jen o to, jestli bude předvánoční bohaté tříchodové menu okořeněno také pořádnou porcí bodů pro zlínské Berany.

Každopádně se během čtyř dnů představí zlínští hokejisté třikrát na vlastním ledě. Žádné cestování, ale také prakticky žádní diváci – jaká škoda. Právě v čase předvánočním a následně až do Nového roku hokej vždycky hodně táhne.

Berani mají mimo pracovní proces důležité hráče. Na led nemohou Fořt, Dufek, Fryšara, Hamrlík ani Kubiš. Důvodem absencí jsou zranění, v posledním případě dvouzápasový distanc.

Každopádně to během sta hodin budou tři duely, což je porce srovnatelná jen s nasazením v play off.

V sobotu hraje ve Zlíně Litvínov, v neděli Olomouc. Oba zápasy velmi důležité, hraje se s rivaly ze spodnějších pater tabulky.

„Musíme to zvládnout fyzicky a bodovat,“ burcuje na stránkách klubu trenér Robert Svoboda.

Pondělí bude bez utkání, ale hned v úterý se na ledě ve Zlíně představí jeden z adeptů na titul. Přijede Plzeň. Až pak chvíle oddychu, když přijde reprezentační pauza. V Rusku se příští týden hraje Channel One Cup i za účasti zlínského obránce Daniela Gazdy, pro něhož půjde o reprezentační premiéru. Teoreticky vzato, mohl by třiadvacetiletý bek odehrát během osmi dnů šest utkání.

Zlín je momentálně jedenáctý. Uvidíme, jak to bude v úterý večer. Ve hře je devět velmi cenných bodů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x