Většina klientů otrokovického Senioru má už očkování za sebou

Foto: Milan Mikšík
OTROKOVICE - V Senioru Otrokovice mají už první fázi očkování proti nemoci covid-19 za sebou. Serveru Zlin.cz to řekl ředitel zařízení Zdeněk Mikel.

Očkování se v Senioru Otrokovice uskutečnilo na konci uplynulého týdne. Očkovací látku Comirnaty dostalo 118 klientů pobytových služeb, tj. 75 % lůžkové kapacity zařízení. Následně bylo očkováno 86 zaměstnanců, první kolo očkování bude dokončeno v těchto dnech. Druhá dávka vakcíny bude podávána od 11. února. 

Comirnaty je vakcína od firem Pfizer a BioNTech sloužící jako prevence vzniku onemocnění způsobeného virem SARS-CoV-2 u osob ve věku od 16 let a starších. Jedná se o vakcínu obsahující molekulu označovanou jako „messenger RNA“ (mRNA), která obsahuje instrukce k tvorbě proteinu ze SARS-CoV-2. Vakcína tedy neobsahuje samotný virus a ani nemůže vyvolat onemocnění covid-19. Comirnaty se podává ve dvou dávkách, obvykle do svalu v horní části paže, a to s odstupem minimálně 21 dní.

„Děkuji našim sestrám a lékařům za rychlý průběh očkování. Vidíme v něm naději, jak vrátit do života Senioru všechny aktivity a zajistit klientům běžný režim,“ poznamenal Zdeněk Mikel. V organizaci přesto budou dodržovat veškerá preventivní opatření.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x