VIDEO: Bezohledný chodec málem způsobil další neštěstí, když ohrozil projíždějící záchranku

ZLÍN – Řidiči záchranné zdravotnické služby to v běžném provozu nemají vůbec jednoduché. Stále se totiž najdou řidiči, kteří nevědí, jak při průjezdu záchranky správně postupovat. Když se k tomu ještě přidají bezohlední chodci, může být zaděláno na opravdový malér...

To se sice tentokrát nestalo, ale jak můžete vidět na videu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, mnoho nechybělo.

V úterý kolem sedmé hodiny ráno spěchala záchranka do Zlína-Malenovic, kde došlo ke střetu osobního automobilu s chodcem. Ve chvíli, kdy vozidlo záchranné služby projíždělo křižovatkou, jí vstoupil do cesty bezohledný chodec.

Nebral v potaz blikající a houkající sanitku, která navíc měla v tu dobu zelenou na semaforu! Chodec sice na silnici přecházel po přechodu, ale měl červenou!“ informovala ZZS ZK na svém webu.

Kvůli neuváženému kroku člověka na videu záchranáři nemuseli na místo nehody vůbec dojet a další neštěstí mohlo být na světě. „Nicméně to se naštěstí nestalo a zdravotnická posádka k dopravní nehodě, respektive ke zraněnému chodci, dojela v pořádku a včas,“ dodali záchranáři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x