Víkend na silnicích: opilý motorkář, těžce zraněný cyklista a srážka vláčku s chodci v areálu zoo

Foto: KŘP ZK
ZLÍNSKO – Hned tři dopravní nehody, které se staly během uplynulého víkendu na Zlínsku, prověřují dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty. Dvě z nich skončily těžkým zraněním jejich účastníků.

V sobotu před dvacátou hodinou v Doubravách na Zlínsku nezvládl šestadvacetiletý řidič motocyklu Suzuki vlivem podnapilosti zatáčku a následně havaroval.

Po havárii nadýchal 1,71 promile alkoholu. Záchranáři ho s těžkým zraněním převezli do nemocnice. Škoda na motocyklu je předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková a dodala, že policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

V neděli krátce po deváté hodině ve Slavičíně pětapadesátiletý řidič Škody Fabia zřejmě nedal přednost cyklistovi jedoucímu po hlavní komunikaci.

Jednapadesátiletého cyklistu náraz vymrštil přes střechu vozidla, poté upadl na sloup a na štěrkovou komunikaci. S těžkým zraněním ho záchranáři převezli do nemocnice,“ pokračovala Kozumplíková.

Dechové zkoušky byly u obou účastníků dopravní nehody negativní. Škoda na vozidle činí asi třicet tisíc korun, na jízdním kole a vybavení cyklisty asi pětapadesát tisíc korun.

Ve stejný den po šestnácté hodině došlo k nehodě v areálu zlínské zoo, kde řidič malého traktoru se třemi přívěsy, který převáží návštěvníky mezi jednotlivými pavilony, nezvládl projetí ostrou zatáčkou.

Druhý a třetí přívěs dostal smyk, přičemž narazil do dvou chodců, kteří utrpěli lehká zranění. Záchranáři je převezli do nemocnice,“ sdělila k nehodě Kozumplíková.

V té době cestovalo ve vláčku asi třicet cestujících, nikdo z nich však nebyl zraněn. Dechová zkouška u jednatřicetiletého řidiče byla negativní.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x