Vinnetou, Krakonoš nebo Uriáš s Petronelem. Do Velkých Karlovic se v neděli vrací Pohádková cesta lesem

Pohádkový les. Foto: Resort Valachy
VELKÉ KARLOVICE – Do Velkých Karlovic se po dvouleté covidové pauze opět vrací jedna z nejoblíbenějších akcí pro rodiny s dětmi. Na Pohádkovou cestu lesem se se svými ratolestmi můžete vydat v neděli 5. června dopoledne u hotelu Galik.

Na nenáročné trase v údolí Léskové malí návštěvníci narazí na oblíbené pohádkové a filmové postavy a budou s nimi plnit různé zábavné úkoly. Pomohou postavit domeček trpaslíkům s Leontýnkou, budou poznávat bylinky s Babkou Kořenářkou a stopy zvířat s Vinnetouem, zalyžují si s Krakonošem, posbírají s mravenečky korále pro Zlatovlásku a setkají se třeba i s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým, Uriášem s Petronelem z Anděla Páně nebo Princem a Večernicí.

V cíli pak na děti bude čekat doprovodný program jako hry se žabákem Coquim, Gogen herní zóna, pohádkový fotokoutek, malování na obličej, zóna deskových a IQ her Mindok, ruličkové překvapení nebo ukázka práce řezbáře.

Na cestu lesem lze vyrazit kdykoli mezi 9:30 až 12:00. Akce se koná za každého počasí a vstupné na ni je dobrovolné.

Výlet s dětmi do Velkých Karlovic se dá navíc spojit i s další zábavou. V Resortu Valachy mají například Stezku portáše Maliny, která vede z úpatí na vrchol sjezdovky Razula a formou zábavných úkolů představuje zvířata beskydských lesů.

Na protějším svahu nad hotelem Lanterna je zase krátká zábavná Stezka valašských strašidel a od víkendu už je opět v provozu Kulíškova naučná stezka u hotelu Horal, která přibližuje dětem zajímavosti přírody CHKO Beskydy očima kulíška – nejmenšího druhu sovy, který se vyskytuje právě v místních lesích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x