Vítězem Akademie Václava Hudečka se stal syn známého muzikanta

Marek Pavlica se stal vítězem Akademie Václava Hudečka. Foto: Kateřina Nosková

Václav Hudeček oslavil pětadvacetileté výročí své hudební akademie v Luhačovicích. Na závěrečném Galakoncertu pak oznámil jména letošních vítězů. Objevem roku se stal nováček akademie Milan Kostelenec. Hlavní cenu si však odvezl osmnáctiletý Marek Pavlica. „Pocity jsou úžasné, je to pro mě neskutečná pocta, nepoštěstí se to každému. Na koncerty s panem Hudečkem se opravdu moc těším,“ nechal se slyšet talentovaný Marek Pavlica, který má hudbu v krvi – jeho otcem je hudební skladatel a primáš Hradišťanu Jiří Pavlica.

Odměnou byly mladému Pavlicovi mimo jiné především mistrovské house od výrobce z Mladé Boleslavi. „Ty housle jsou už jako nové v takovém stavu, že se na ně dají hrát koncerty, i když se pak samozřejmě ještě dolaďují. O to líp hrají za dva tři roky. Takže jsme rádi, že jsme tohoto houslaře získali,“ uvedl houslový virtuos a zakladatel akademie Václav Hudeček.

Marek Pavlica se podle svých slov těší, až nástroj využije, protože nehrát na takové housle by byla škoda. Cenu mu společně s Václavem Hudečkem předal také hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, který byl na koncertě akademie poprvé. „Pan Hudeček je velká osobnost a pro mladé umělce je skvělou příležitostí něco se od něj přiučit. Pro nás, coby milovníky hudby a dobrých zážitků a emocí, je to výborná příležitost, jak ho vidět při práci s mladými,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

I když Galakoncertem akademie pro letošní rok skončila, začínají už teď organizátoři s přípravami na příští rok. Dvacátý šestý ročník plánují opět na srpen, a to v prvních dvou týdnech měsíce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x